Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een nieuwe Lidl in de binnenstad van Den Haag: dit is de stand van zaken

Door Allan Vos 8 juli 2020

De binnenstad van Den Haag kent een heleboel Appies, een kleine Jumbo en een paar Spar supermarkten. Maar de voordelige Lidl is niet te vinden. Lidl had eigenlijk al lang een winkel willen openen, maar dat lukt tot nu toe niet. Hoe zit dat?

Al een jaar geleden schreven we over de plannen van de supermarktketen voor een Lidl in de Haagse binnenstad. Maar tot op heden staat het voormalige pand van Rock Palace aan de Torenstraat er nog leeg bij.

Buren

Ook de buren van de toekomstige Lidl snappen niet waarom er niets gebeurt, dus hebben we contact opgenomen met Lidl. “Als het aan Lidl had gelegen, waren wij inmiddels al gestart met de verbouwing van het pand aan de Torenstraat, zodat we klanten zo snel mogelijk konden verwelkomen”, laat Lidl weten aan indebuurt.

“Echter tot onze grote teleurstelling heeft de gemeente Den Haag de vergunning afgewezen en loopt de gehele procedure inmiddels bijna een jaar. Hoewel dit het proces opnieuw vertraagt, zal Lidl een nieuwe vergunning aanvragen.”

Laden en lossen

Natuurlijk hebben we ook even met de gemeente gesproken. Die laat weten dat vooral het laden en lossen van de goederen voor de supermarkt goed moet worden bekeken: “Het plan was strijdig met het bestemmingsplan. Specifiek laden en lossen op binnenterrein en parkeren. Daarnaast voldeed het plan niet aan welstand”, aldus een woordvoerder.

Er moet dus nog flink wat gebeuren én er zal nog wel wat tijd overheen gaan voor Lidl de verbouwing kan beginnen en later de deuren opent. We houden je op de hoogte.

Lees ook:

Nieuwtje: dit komt er in het pand van Niven in Rijswijk

Een paar maanden geleden werd Niven, het sterrenrestaurant van chef Niven Kunz in Rijswijk, helaas f...

Het trieste verhaal achter deze roze fiets aan de Prinsessewal in Den Haag

Aan de Prinsessewal in Den Haag staat een vrolijke, roze fiets. Zeker wanneer het mooi weer is, de l...

Gekkigheid!? Dit Haagse 1-kamer koopappartement kost €175.000,-

Als Hagenaar word je niet graag met een Amsterdammer vergeleken. Maar de Haagse woningmarkt begint t...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.