Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit oude koffiehuisje is opeens een hippe ontbijtspot

Door Alice van der Laan 16 juni 2019

Wie wel eens richting de stad fietst over de Loosduinsekade kent het zeker: het grauwe, uitgestorven pleintje op de kruising van de Monstersestraat (tegenover de tramhalte en de Prijssnijder fietswinkel). Dat pleintje zit er nog steeds maar grauw is het zeker niet meer. Sinds 1 mei is ontbijt-, en lunchspot Arari in het oude koffiehuisje gekomen.

Het plein staat opeens vol met gezellige stoeltjes en gekleurde parasols. Waar vroeger een oud koffiehuis zat, zit nu een kleurrijk, glazen huisje waar je terecht kunt voor smoothies, ontbijtbowls, wraps en natuurlijk een lekker bakkie. Voor al die hippe dingen ben je normaal gesproken een arm en been kwijt maar hier kost niks op de menukaart meer dan € 5-

Rechts eigenaar Mitchel Tonkes (29) | Beeld: Facebook

Lijn 11

Er zijn al veel zaken de revue gepasseerd in het huisje. Het was ooit een bekend koffiehuis genaamd lijn 11, daarna werd het een ander koffiehuis genaamd Kootje en als laatst heeft er een rotishop ingezeten. Toen het huis daaropvolgend een tijd leegstond kwam nieuwe eigenaar Mitchel Tonkes (29) met het idee om er een ontbijt-, en lunchzaakje van te maken.

Arari. Beeld: indebuurt Den Haag

Favoriete plek van opa

Grappig feitje: toen Mitchel aan zijn vader vertelde dat hij het huisje ging exploiteren reageerde die verrast. Wat bleek, dit oude koffiehuisje (Lijn 11) was het stamcafé van Mitchel’s opa. Het kleine zaakje werd in de volksmond ‘de schoorsteen’ genoemd omdat iedereen op een kluitje zat te roken. ”Eens in de week werden de ramen gezeemd en dan kon je weer door de ramen zien”, vertelt Mitchel lachend.

Roken doen ze hier niet meer, lekkere koffie maken ze nog wel. En over een tijdje wilt Mitchel ook diner gaan aanbieden.


Meer over Arari ontdekken?

Arari ontbijtrestaurants

Loosduinsekade 91A, Den Haag

Bekijk meer:ontbijtrestaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.