Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kantoorpand in het centrum van Den Haag wordt binnenkort een hotel

Door Allan Vos 24 mei 2018

Je hebt het misschien al gemerkt als je over de Lange Vijverberg wilde fietsen: er wordt daar flink verbouwd. Binnenkort is dat eindelijk voorbij want dan worden de drie kantoorpanden, die verbouwd werden, heropend. Maar deze keer met een nieuwe functie: die van luxe hotel.

Maar liefst drie panden in het centrum van Den Haag worden omgetoverd tot de eerste Staybridge Suites in Nederland. Twee van de gebouwen zijn gelegen aan de Lange Vijverberg en hebben belangrijke historische waarde en één ervan is monumentaal en beide zijn beschermd stadsgezicht. Er moest dus goed te werk worden gegaan om de panden te verbouwen tot hotelpand. Maar dat gaat lukken.

Opening

De oplevering staat gepland voor het 4e kwartaal van 2018. Het 101 kamers tellende gebouw zal twee kamers krijgen die nog het gevoel van het historische pand hebben behouden. In deze unieke stijlkamers zijn de oorspronkelijke historische boekenkasten, paneeldeuren en sierplafonds behouden. De andere kamers worden wat moderner vormgegeven.

Verder komt er in het hotel een kleine shop, een soort mini-deli, waar hotelgasten snacks en drinken kunnen kopen, maar ook kleine boodschappen kunnen doen, zodat ze in hun suite zelf maaltijden kunnen bereiden.

Staybridge Suites Impressie
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.