Deze Haagse evenementen kunnen we (hopelijk) verwachten in 2022

Dit jaar, 2022, moet wat ons betreft toch écht wel beter worden van de vorige twee. We hopen op evenementen die doorgaan, winkelen, terrasjes en lekker eten bij restaurants. Maar vooral hopen we dat we weer samen kunnen zijn op minder dan anderhalve meter en andere regels. We hebben wat hoogtepunten voor 2022 voor je op een rij gezet:

Chinees Nieuwjaar

Foto: Digi Khmer

Allereerst, op dinsdag 1 februari is het Chinees Nieuwjaar. Dit jaar is het jaar van de tijger en het nieuwe jaar wordt in Den Haag normaal gesproken altijd groots gevierd in Chinatown (de straten achter de Bijenkorf). Ook in het Haagse stadhuis is normaal gesproken een feest met muziek en dans én er is een optocht met draken en vuurwerk. Even afwachten of we het dit jaar groots kunnen vieren.

Vuurwerkfestival Scheveningen

Vuurwerkfestival Scheveningen foto Frank Jansen AD

Ging het ene Scheveningse Vuurwerk niet door door slecht weer, de volgende door drukte (omdat er werd gebouwd aan de Noordboulevard) en toen zorgde corona ervoor dat het Vuurwerkfestival een aantal keren werd afgelast. Hopelijk zijn dit jaar verschillende weekends in mei en november (Wintervuurwerk) weer feestelijk verlicht met vuurwerk boven de boulevard van Scheveningen.

The Life I Live en Koningsdag

Foto: indebuurt

Geen festival met toffe bands kijken met een biertje in de Haagse binnenstad of een rondje in de zweefmolen tijdens de Haagse Koningskermis op het Malieveld. Zelfs vanaf een kleedje oud speelgoed verkopen op straat mocht niet meer de afgelopen twee jaar. In 2022 willen we toch écht weer met een suikerspin in de hand oude Barbies kunnen kopen na een avondje The Life I Live Festival hoor!

Foodtruckfestivals

foodtruck festival den haag
Foto: Rrrollend Foodtruckfestivals

Of het nou Rrrollend, TREK, Sushifestival Joy, Foodstock of Haagse Wereldhapjes is, we missen ze allemaal. Kun jij je nog herinneren dat je met wildvreemden aan tafel of op een kleedje schoof met een lekker ophaalgerechtje?

City Pier City Loop

CPC 2018. Foto Janny Hoogland

De CPC 2022 lijkt eraan te komen. De inschrijving is al gestart en op 13 maart moeten de straten van Den Haag weer gevuld zijn met hardlopers tijdens de City Pier City Loop.

Aladdin en andere musicals en theatervoorstellingen

Koninklijke Schouwburg, Den Haag. Foto: indebuurt Den Haag

Alle theaters zijn dicht. Van bioscoop tot poppenkasttheater. Ook op afstand kun je niet genieten van een mooie voorstelling. Vingers kruisen dat we binnenkort weer weg kunnen zakken in het pluche bij het Nationale Theater, een voorstelling van Amare, een klassiek concert of een Disneyheld op een magisch tapijt.

Parkpop

Foto: Anneke Ruys

Dit jaar is het jaar dat Parkpop het Zuiderpark verruild voor het Malieveld. Dat zal er flink anders uitzien, maar wij vinden het al lang best als we in 2022 maar weer kunnen genieten van heerlijke muziek en leuke mensen op een grasveld.

The Hague Fashionweek

NVDK Couture. The Hague Fashion Week 2021. Foto Chantalle Laurent

Genieten van bijzondere ontwerpen op de catwalk, wanneer maak je dat nou mee? Eigenlijk alleen tijdens The Hague Fashionweek. Afgelopen jaar was het evenement wat kleiner, maar ging wel door. Hopelijk kunnen we in 2022 ook weer genieten van creativiteit van Nederlandse modeontwerpers.

Musea

Foto: indebuurt

Het Mauritshuis, Kunstmuseum, Escher in het Paleis, Voorlinden, Mesdag en al die andere musea in en rond Den Haag zijn leeg. Qua bezoekers dan, want de Boogie Woogie en het Meisje met de Parel hangen gewoon op hun plek te wachten op publiek. In 2022 staan er flink wat bijzondere tentoonstellingen op het programma dus hopelijk mag de deur weer snel van het slot.

Opening Japanse tuin

Japanse Tuin Herfst 2021. Foto indebuurt

Het is buiten en in de frisse lucht, dus hoog tijd dat dit jaar de lenteopening met mooie bloesem in de Japanse tuin in park Clingendael, ons gegund wordt.

Bevrijdingsfestival

Foto: Anneke Ruys

Vrijheid moet je vieren en dat doen we in Den Haag buiten coronatijd altijd heel uitbundig. Maak het Malieveld maar vast vrij voor de helikopter, want we hopen op een paar heel gave artiesten die komen optreden om samen met ons de vrijheid te vieren op 5 mei 2022.

Concert van Anouk

Foto: ANP

Ook op het Malieveld in 2022: het concert van Anouk. Daar kijken we écht naar uit op 11 juni 2022. Of je nou een kaartje kan bemachtigen of buiten de hekken van het concertterrein geniet van haar stem: we zullen het weten dat Anouk weer even terug is in Den Haag.

Tong Tong Fair

Tong Tong Fair 2019
Foto: indebuurt

Lekker eten, muziek en het Indische gevoel komen samen in de tenten op het Malieveld.

The Hague Pride

Foto: Facebook The Hague Pride Walk

Een regenboogfeest voor de hele stad. Of er dit jaar een Pride Walk komt, een rondvaart met kleurrijke boten, optredens op de Grote Markt of iets anders feestelijks, hebben we nog niet gehoord, maar we helpen je hopen op een lekker divers feest in de zomer van 2022.

Invictus Games

Foto: ANP

Komt prins Harry nou eindelijk naar Den Haag voor dit geweldige sportevenement? Het lijkt er wel op, vooralsnog staat het sportevenement rond het Zuiderpark gepland van 16 tot 22 april.

Jazz in de Gracht

Foto: Anneke Ruys

Jazz in de Gracht (Bierkade, Dunne Bierkade, Groenewegje en Veenkade) vindt plaats van 25 tot 27 augustus. Dan is er ook nog Jazz in de Regentes aan het Koningsplein op 8 en 9 juli.

Vlaggetjesdag

Foto: Anneke Ruys

Een harinkje happen op Scheveningen tijdens Vlaggetjesdag zat er even niet in. Een haring in je eentje opsmikkelen kan natuurlijk ook prima, maar we missen de traditie toch écht.

Shoppingnight

Foto: Richard Mulder

Winkelen tot je erbij neervalt. Dat kan hopelijk dit jaar weer tijdens Shoppingnight The Hague. De binnenstad van Den Haag is in juni tot (erg) laat open en elke winkel heeft speciale aanbiedingen. Op straat is er entertainment, dus je wordt lekker bezig gehouden.

Zeeheldenfestival

Foto: Anneke Ruys

Een van de wat kleinere, maar o zo Haagse festivals in Den Haag is het Zeeheldenfestival. Festivals als deze maken de Haagse wijken zo ontzettend gezellig en hopen we, samen met braderieën en andere leuke buurtfeestjes, weer snel terug te zien.

De Parade

Foto Anneke Ruys

Het Westbroekpark moet het al even doen zonder theaterfestival De Parade. Voorstellingen, poffertjes bakken en de zweefmolen, we hebben er weer zin in dit jaar!

Prinsjesdag

Foto: Anneke Ruys

Waar is die Glazen Koets gebleven? Een ritje in een donkere auto naar de Grote Kerk die is afgezet met schermen is toch écht niet hetzelfde als duizenden wapperende vlaggetjes en de geur van paardenpoep.

Intocht Sinterklaas

sinterklaas 2019
2019 Sinterklaas op Scheveningen. Foto Anneke Ruys

Hoewel de intocht van Sinterklaas op Scheveningen en de rijtoer door de stad in 2021 doorging (met de maatregelen), hopen we toch dat de Sint en zijn Pieten in 2022 weer een langere toer kunnen afleggen waarbij heel veel kinderen een volle hand pepernotenkrijgen toegestopt. Ook mag de Sint dit jaar best wat vaker op bezoek komen bij de Haagse winkelcentra. Duimen dus!

Royal Christmas Fair

Foto: Anneke Ruys

Het Lange Voorhout heeft mooie lichtjes, maar de kraampjes met Glühwein en handgemaakte kerstballen missen we enorm. Ook een selfie met de kerstman zat er in 2021 niet in, dus onze kerstwens voor 2022 is dat de kerstmarkt dit jaar weer mag stralen in Den Haag.

Festival Classique

Beeld: Festival Classique

Normaal gesproken doken de solisten en orkesten van festival Classique door de hele stad op. Van de Pier op Scheveningen tot de Hofvijver; overal was wat te doen. In 2022 zijn ze wat ons betreft weer welkom.

 • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

Meer in deze categorie

Nieuw in Den Haag

Ga naar “Kledingwinkel We Are Labels opent een heel grote nieuwe zaak”

Kledingwinkel We Are Labels opent een heel grote nieuwe zaak

Ga naar “Deze notenwinkel is net geopend aan de Frederik Hendriklaan”

Deze notenwinkel is net geopend aan de Frederik Hendriklaan

Ga naar “Biefstuk eten in de oude Caballero fabriek: tweede Loetje geopend in Den Haag”

Biefstuk eten in de oude Caballero fabriek: tweede Loetje geopend in Den Haag

Aangeboden door Loetje Binckhorst

In onze gids

Ga naar “TAPT Festival”

TAPT Festival

 • Brouwerijen
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Boodschappen
 • Gesloten
Ga naar “Vlees.nl”

Vlees.nl

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Michael Kors zonnebril € 69,99”

Michael Kors zonnebril € 69,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Nokia Smart TV 4300B 43″ Full HD € 329,00”

Nokia Smart TV 4300B 43″ Full HD € 329,00

 • Action
 • Geldig t/m 17 mei 2022
Ga naar “Kipling dames tas € 32,99”

Kipling dames tas € 32,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022
Ga naar “Veet Miraculous oil 100 ml van € 9,99 voor € 5”

Veet Miraculous oil 100 ml van € 9,99 voor € 5

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Zelfstandig werkend kok”

Zelfstandig werkend kok

 • La Galleria
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Teamleider Logistiek”

Teamleider Logistiek

 • Amazing Oriental Den Haag-Ypenburg
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Receptiemedewerker (oproep)”

Receptiemedewerker (oproep)

 • Het Nationale Theater
 • Parttime

Topper

Ga naar “Food Corner Medewerker”

Food Corner Medewerker

 • Amazing Oriental Den Haag-Ypenburg
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Administratief Financieel Medewerker”

Administratief Financieel Medewerker

 • Invers BV
 • Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Den Haag Onderneemt!”

Den Haag Onderneemt!

 • OndernemersPortaal
 • 31 mei 2022

Topper

Ga naar “Gespreksdiner- Heb het lef!”

Gespreksdiner- Heb het lef!

 • iederal
 • 10 juni 2022

Topper