Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Notenkoning (die van de markt) opent eindelijk een eigen winkel

Door Joyce Hoogland 27 juni 2020

Notenliefhebbers opgelet: De Notenkoning opent binnenkort een eigen winkel. Je kent de notenspecialist vast wel van verschillende markten en binnenkort kun je voor verse pinda’s en zelfgemaakte pindakaas ook terecht aan de Fahrenheitstraat: “Ik ben om de hoek geboren, het voelt dus als thuiskomen”, aldus André Heukels, de eigenaar van het familiebedrijf.

Je denkt misschien: ‘Hé, er zijn toch wel meer notenkoningen in Den Haag?!’ en dat klopt. Maar die zijn niet van dezelfde eigenaar. Ooit begon het met een zaak aan de Passage (nu Groenmarkt) en in de Markthof. Die zijn uiteindelijk allebei zelfstandig aan de slag gegaan. En André heeft helemaal geen winkel, maar staat op markten en heeft een webshop. Hij werkt wel samen met de zaak in de Markthof.

Corona

Sinds het begin van de coronacrisis krijgt De Notenkoning heel veel online bestellingen. Eindelijk is het niet meer te doen om die vanuit de mobiele verkooppunten klaar te zetten. “Verder merken we dat we een nieuwe klantenkring erbij hebben. Veel mensen die normaal op kantoor werken, komen ineens bij ons langs. Tijdens een dagje thuiswerken, maken ze graag een ommetje over de markt.”

En dat is niet het enige. Het gaat gewoon heel goed met de notenbusiness. “We merken dat mensen veel met hun gezondheid bezig zijn en noten zijn een gezonde vleesvervanger. Ook zitten ze in de schijf van 5.” Tijd dus voor een volgende stap.

Voelt als thuiskomen

“Aan de Fahrenheitstraat op nummer 444 hebben we een mooi pand gevonden van maar liefst 120 vierkante meter. Genoeg ruimte om daar dus ook de online bestellingen te verwerken.” En het mooie aan het pand is dat André aan de Acaciastraat is geboren. “Ik ging altijd naar de Fahrenheitstraat, voor mij de gezelligste winkelstraat van de stad. En nu woont mijn dochter in de buurt, aan de Populierstraat, het voelt dus echt als thuiskomen.”

Opening

Er is nog maar net getekend voor het pand en er moet nog een hoop gebeuren. Zo willen ze een grote schuifpui, maar daar moet nog wel een vergunning voor geregeld worden. “We hopen dat we half september open kunnen. Dat zou een mooie tijd zijn, dan is iedereen terug van vakantie en begint het normale leven weer.”

Lees ook:

[Video] Goed nieuws: de Haagse Markt is weer open

Wekenlang was het afzien als fan van de Haagse Markt. De mooiste markt van Nederland was aan het beg...

Shop ‘till you drop! Ken je deze leuke zaken aan de Fahrenheitstraat al?

Den Haag heeft de leukste winkelstraatjes van het land. Maar niet al die straten liggen in het centr...

Adieu Loosduinen: juwelier Albert ten Cate gaat verhuizen

"In november 1984 openden wij de zaak in Loosduinen", vertelt Axel, samen met zijn man Albert ten Ca...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.