Bij het nieuwe restaurant Roellie’s proef je de echte Surinaamse keuken

Door Joyce Hoogland 12 januari 2018

Mmmm: Nasi, barra’s, roti en saoto. Hou je ook zo van Surinaams eten? Dan hebben wij goed nieuws. Chef Roellie opent zaterdag 20 januari zijn eigen Surinaamse restaurant aan de Vlierboomstraat. “Alle culturen komen samen in onze Surinaamse keuken.”

De Haagse/Surinaamse Roellie verkocht op festivals heerlijke Surinaamse maaltijden. Het was altijd druk bij zijn kraampje dus dacht hij: ‘Waarom ga ik niet elke dag Surinaams eten maken?’ Daarna is Roellie op zoek gegaan naar een pandje in Den Haag, er is flink verbouwd en volgende week opent de eerste vestiging van Roellie’s.

Roellie’s

“Bij culinair eten denken mensen niet snel aan de Surinaamse keuken. Wij zullen je laten proeven dat Surinaams ook culinair is”. Bij Roellie’s wordt er gekookt zoals er in Suriname wordt gekookt met daarbij ook de invloeden van de diverse culturen zoals Hindoestaans, Javaans, creools en Hollands. “In ons restaurant gaat het om de hele belevenis. Hoe het restaurant er precies uitziet houden we nog even geheim.”

Biologisch

Op het menu staan vele gerechten waaronder natuurlijk nasi, bami, bruine bonen met rijst en bara’s. Alle ingrediënten die worden gebruikt zijn verantwoord en vers. “De gerechten worden op de dag zelf gemaakt. Verder zijn wij erg milieubewust. Als je eten komt afhalen krijg je dat dus niet in een plastic bakje, maar een kartonnen doosje en we bezorgen maaltijden op de fiets.”

Opening

Roellie’s aan de Vlierboomstraat 509 opent zaterdag 20 januari haar deuren. Vanaf 14.00 tot 18.00 uur kunnen klanten diverse gerechten komen proeven.

Roellie’s

restaurants en horeca

Nu gesloten14:00 - 21:00

Vlierboomstraat 509, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.