Eindelijk weten we het! Five Guys komt naar het Spui

Door Martine Linnemeijer - Chambone 26 september 2017

Eindelijk weten we wat er in het witte pand aan het Spui komt! Je weet wel… waar al zo lang verbouwd wordt. Als het goed is opent daar binnenkort de derde vestiging van Five Guys Burgers and Fries in Nederland.

Wanneer de nieuwe hamburgerketen opent, weten we nog niet. Maar we hebben wel al wat feitjes voor je over deze populaire Amerikaanse fastfoodketen.

1. Het menu is simpel
Het menu van Five Guys Burger and Fries is klein, simpel en bestaat voornamelijk uit…hou je vast: hamburgers en friet. Daarnaast een aantal hotdogs, sandwiches en milkshakes. Dat maakt de hele operatie overzichtelijk, maar ook gasten weten meteen waar ze aan toe zijn.

2. Versbeleving
Omdat er geen ruimte is om alle aardappelen op te slaan, liggen de zakken meestal midden in het restaurant opgestapeld. Dat geeft natuurlijk een extra versbeleving. En als je in de rij staat te wachten, kun je naar hartenlust pinda’s eten die gratis worden aangeboden.

3. Oneindig veel gratis opties
Ondanks het simpele en relatief kleine menu zijn er volgens Five Guys meer dan 250 duizend manieren waarop je een burger kunt samenstellen. Goed nieuws: alle toppings en sauzen zijn gratis.

4. De producten zijn vers
De burgers gaan pas op de plaat als je hebt besteld, en de ingrediënten (vlees, friet, brood) zijn vers. In de keukens staan geen vriezers of magnetrons, alleen koelkasten. Ze moeten wel op tijd aan de slag voordat ze de deuren openen; de mise en place neemt dagelijks zo’n drie uur in beslag. Five Guys gebruikt overigens alleen 100 procent pindaolie.

On Saturdays we eat burgers 🍔🍟 (🍔: KvasirYYC/Twitter) #FiveGuys #Saturday #Burgers

Een bericht gedeeld door Five Guys (@fiveguys) op


5. Five Guys is een familiebedrijf
Waarom heet het bedrijf eigenlijk Five Guys? Simpel: Five Guys werd in 1986 in de hoofdstad Washington opgericht door Janie en Jerry Murrell. Jerry en zijn zonen Jim, Matt, Chad, en Ben zijn de originele ‘Five Guys’.

6. Five Guys wil groeien
In 2002 werd Five Guys een franchiseformule. In 2009 telde het bedrijf vijfhonderd vestigingen in de Verenigde Staten en in 2012 duizend in Noord-Amerika (inclusief Canada). In 2013 ging de eerste vestiging buiten Noord-Amerika open, in Londen. Sinds drie jaar is Five Guys ook te vinden in het Midden-Oosten, Spanje en Frankrijk. In totaal zijn er nu meer dan 1400 vestigingen wereldwijd. In de komende vijf jaar wil Five Guys uitbreiden naar nog eens twintig landen, waaronder dus Nederland.

7. Ook Engeland is om
Vorig jaar wezen de Britten Five Guys aan als hun favoriete fastfoodketen, drie jaar nadat het eerste restaurant de deuren daar opende.

fiveguys_denhaag

Bronnen: MissetHoreca, Eindhovens Dagblad, USA Today, Five Guys, eatthis.com, restaurantbusinessonline.com

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.