Breaking news voor bierliefhebbers. Binnenkort in Den Haag brouwerij en proeflokaal Prael

Door Joyce Hoogland 11 oktober 2017

De Amsterdamse brouwerij Prael komt naar Den Haag. De bierbrouwerij met proeflokaal komt naar het Energiekwartier en gaat zich vestigen in gebouw Het Magazijn. “Wij verwachten in februari 2018 het proeflokaal al te openen en in mei/juni de brouwerij”.

Op het herfstbierfestival, 20 en 21 oktober op de Grote Markt, krijgen Haagse bierliefhebbers alvast een voorproefje.”Er is al heel leuk gereageerd op onze komst én diverse horeca willen ons bier gaan schenken”. De brouwerij neemt een aantal biertjes mee naar het festival waaronder natuurlijk de herfstbok, ‘een krachtig biertje om de herfststormen mee te doorstaan’. Als je dan de smaak te pakken hebt zul je nog heel even moeten wachten. Vanaf februari 2018 kun je namelijk elke dag terecht in het proeflokaal van Prael.

De brouwerij

Prael bestaat al 15 in Amsterdam. De oprichters Arno Kooy en Fer Kok werkten in de psychiatrie en brouwden zelf bier. Dit wilden zij gaan combineren. De brouwerij is daarom een leer- en werkplek voor mensen die op de één of andere manier even de weg kwijt zijn geraakt van het gewone leven. Het doel is om deze mensen een gevoel van meedraaien in de maatschappij te geven en zo een gat in de arbeidsmarkt te dichten. Veel van hen stromen door naar reguliere arbeidsplaatsen.

Regenwaterbier

De brouwerij voert actief campagne tegen het verspillen van regenwater. Sinds 2016 brouwen zij zelfs bier van regenwater: Code Blond. “Met regenwaterbier tonen we de wereld de waarde van regenwater. Wij willen mensen op een leuke en waardevolle manier bekend maken met het probleem van wateroverlast door extreme regenbuien en ze in actie laten komen door hun eigen omgeving ‘rainproof’ te maken. We laten met ons biertje op een speelse manier zien wat je kunt doen als je regenwater opvangt”.

www.deprael.nl

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.