Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze Haagse tram kun je bacterievrij reizen

Door Tommy Sedubun 25 februari 2020

Misschien heb je hem al een keer in Den Haag zien rondrijden: de ‘Innovatietram’. In deze tram/RandstadRail worden verschillende vernieuwende dingen uitgeprobeerd zoals nieuwe kleuren, schermen en de ‘bacterievrije palen’.

Er rijdt slechts één Innovatietram (op lijn 2, 3, 4 of 19) rond in Den Haag en Zoetermeer. De bedoeling van de tram is om ideeën uit te testen die de reis van de reizigers in de toekomst kunnen verbeteren.

Ideeën testen

De ideeën die HTM uittest zijn de inrichting en bijvoorbeeld de gele kleuren van de stoelen (in de huidige trams zijn deze blauw). Ook wordt realtime reisinformatie getest. Op de schermen in de tram zijn de verwachte aankomst- en overstaptijden bij de haltes te zien. Deze ideeën zijn voor nu alleen nog in de Innovatietram te zien. In de tram kun je met knoppen stemmen of de nieuwe snufjes bevallen of niet.

Bacterievrije paal

In de Innovatietram ben je een stuk veiliger voor bacteriën dan in de andere trams. De palen in deze tram zijn volgens de HTM ‘bacterievrij’. Volgens een woordvoerder zitten er op de palen anti microbiële strips. Hierin zitten zilverionen. Deze ionen komen in de bacteriën terecht en kunnen zich niet voortplanten en verspreiden. Deze werking blijft vijf jaar actief.

Voorlopig houdt de HTM het voorlopig maar op één tram die voorzien is van de speciale coating op de palen. Of alle trams in de toekomst de speciale antibacteriële palen gaan krijgen is nog niet bekend.

Lees meer:

10 x Irritaties die we allemaal tegenkomen in de Haagse tram (in gifjes)

Den Haag is groot, dus we pakken vast allemaal zo nu en dan wel eens de tram om ergens te komen. Som...

Ook winkels in Den Haag zijn klaar voor het Coronavirus

Het Coronavirus grijpt langzaam om zich heen, maar gelukkig is Nederland (tot nu toe) de dans ontspr...

Mysterie: Wat gebeurt er als je je fiets kwijt bent in de stallingen bij Den Haag CS

Stress! Wanneer je ’s avonds je haastig gestalde fiets probeert te vinden in de NS fietsenstalling v...

adv.