Let op: maandagochtend óók geen treinen vanwege staking

Door Joyce Hoogland 15 maart 2019

Je kunt maandag maar beter lekker thuisblijven, want naast de trams en bussen staakt ook de NS in de ochtendspits. Ze staken 66 minuten en dat kan ervoor zorgen dat het treinverkeer lange tijd chaos is.

Onder andere medewerkers van de HTM en de NS leggen maandag 18 maart, in de ochtendspits, 66 minuten lang het werk neer.

Staking

Vanaf het begin van de dienst tot aan 7.06 uur rijden er geen treinen. Maar ook daarna zal er veel hinder zijn. De staking duurt 66 minuten omdat zij pleiten voor een pensioenleeftijd van 66 jaar.

“We geven dit signaal nu af om te voorkomen dat we straks allemaal steeds langer moeten doorwerken’’, zegt FNV-bestuurder Henri Janssen. “Dit gaat om een fatsoenlijk en tijdig pensioen voor iedereen. Daarom hopen we dat het publiek en de reizigers begrip hebben voor de actie.’’

De NS laat in een reactie weten nog niet te kunnen inschatten hoe groot de consequenties van de acties zullen zijn. “De kans is groot dat de actie maandagochtend, hoe kort ook, flinke consequenties gaat hebben voor het treinverkeer in het hele land”, stelt de NS-woordvoerder.

Verder waarschuwt de ANWB dat het maandagochtend naar verwachting heel druk op de weg wordt.

Lees ook:

Let op: de HTM staakt en daarom rijden er geen trams en bussen

Medewerkers van de HTM leggen maandag 18 maart, in de ochtendspits, 66 minuten lang het werk neer. Z...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.