Let op: Deze zomer zijn er werkzaamheden in het centrum

Door Joyce Hoogland 12 juli 2018

Binnenkort gaat de Brouwersgracht, in het Haagse centrum, op de schop. Er wordt gewerkt aan de inritten van onder andere het Buitenom en Om en Bij en ook wordt de weg versmald.

Op maandag 16 juli beginnen de werkzaamheden en die duren waarschijnlijk tot het einde van de schoolvakantie (24 augustus).

Dit gaat er gebeuren:

De inritten van de Brouwersgracht- Buitenom en Om en Bij- Houtzagerssingel worden verhoogd. Verder wordt de rijbaan versmal en de stoep, op de brug tussen de Brouwersgracht en Om en Bij, wordt breder. Ook wordt de inrit van de Brouwersgracht en het Hoge zand smaller.

Planning

De werkzaamheden beginnen op de Houtzagerssingel en daarna volgt het Buitenom. De gemeente begint met de inritten en dat klusje wordt ’s nachts geklaard want dan rijden de trams niet. Dit gebeurt in twee periodes: van 16 tot en met 19 juli en van 23 juli tot en met 2 augustus.

Om overlast te voorkomen worden de nachtelijke werkzaamheden zoveel mogelijk met de hand gedaan, alleen als het nodig is worden er machines gebruikt. Hoe dan ook, zullen mensen last hebben van de werkzaamheden.

Afsluiting

Tijdens de werkzaamheden worden delen van de stoep en de rijbaan afgesloten. Er worden hekken neergezet zodat je goed kunt zien waar er werkt wordt. De woningen blijven wel bereikbaar via loopplanken en verder wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de Prinsegracht en de Hobbemastraat.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.