Komt president Trump naar Den Haag?

Door Joyce Hoogland 15 maart 2019

Weet je nog dat in 2014 de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama in Den Haag was? De hele stad zat op slot, snelwegen waren afgezet en zelfs Schiphol was gesloten. In juni is er weer een internationale top in Den Haag en misschien komt Donald Trump wel even langs.

4 en 5  juni is er een internationale top van ondernemers van de Global Entrepreneurship Summit (GES) in Den Haag. Een populaire bijeenkomst want ruim 5000 ondernemers vechten om de maar 1200 beschikbare plekken, zo meldt het AD.

Trump

Of president Trump naar Den Haag komt is nog de vraag. Bij de vorige bijeenkomst in India werd hij vertegenwoordigd door zijn dochter Ivanka Trump. Dat zou nu dus ook kunnen gebeuren. Maar toevallig is meneer Trump in die periode wel al in Europa voor de herdenking van de Tweede Wereldoorlog, hij kan dus makkelijk even langsrijden. Ook over andere sprekers is nog weinig bekend.

Wat betekent dit voor ons?

Naast dat het leuk is om te weten dat bekende mensen naar Den Haag komen zorgt dit evenement ook dat er geld naar onze stad komt. De 15 miljoen euro die de organisatie van het evenement gaat kosten wordt door de Nederlandse staat betaald en men verwacht dat bezoekers aan de top direct en indirect 3,5 miljoen euro uitgeven.

Mocht Trump komen, dan betekent dat natuurlijk wel dat er weer heel veel wegen worden afgesloten. We houden je op de hoogte.

adv.