Kikke, de bioscoop in Scheveningen krijgt een Dolby Cinema-zaal!

Door Joyce Hoogland 19 april 2018

Er zijn maar twee bioscopen in Nederland met een Dolby Cinema-zaal en Pathé Scheveningen wordt nummer drie! Vanaf deze zomer kun je in de bijzondere bioscoopzaal genieten van films met een indrukwekkende beeldkwaliteit.

Wat is Dolby Cinema?

Volgens Pathé staat Dolby Cinema voor een indrukwekkende beeldkwaliteit en adembenemende audiokwaliteit. Het gaat daarbij vooral om de optimale filmbeleving in een bioscoop. Je merkt het al als je de zaal binnenloopt. Geen klapdeuren, maar een speciale ingang met beeld en geluid waarbij je de film die je gaat zien al ervaart.

Het contrast, de helderheid en het kleurenspectrum van de film is een stuk beter dan we gewend zijn doordat onder andere een nieuwe lasertechnologie (Dolby Vision) gebruikt wordt voor de projectie van de film. Ook is het geluid een stuk beter door de bioscoopversie van Dolby Atmos. Klinkt allemaal mooi, maar wij denken dat je het vooral even zelf moet ervaren.

Kosten

Voor een film in de Dolby Cinema-zaal hoef je geen toeslag te betalen alleen als het gaat om een 3D film. De 3D-toeslag is € 1,50. De 3D-toeslag inclusief 3D-bril is € 2,50.

Lees ook:

Filmopname All You Need Is Love, Hajo Bruins. Hotel Des Indes Den Haag

Gaaf! In Den Haag wordt deze week de film All You Need is Love opgenomen

Whoo, in Den Haag kun je -vandaag en morgen- bekende Nederlandse acteurs tegen het lijf lopen. Bij H...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.