Ken je dit nieuwe Haagse verkeersbord al?

Door Joyce Hoogland 14 maart 2019

Wij durven wel te stellen dat elke Hagenaar/Hagenees wel eens met een fiets in de trambaan terecht is gekomen. Je moet een handige zijn om dan nog overeind te blijven. De smalle Zoutmanstraat is één van de straten waar fietsers massaal onderuitgaan en daarom komen daar unieke verkeersborden.

Alleen in Den Haag zie je dit waarschuwingsbord: Een fiets die vast zit in een trambaan en een fietser die door de lucht vliegt. Vandaag is het eerste verkeersbord met de vliegende fietsers onthuld en daar waren onze collega’s van het AD bij.

Waarschuwingsbord

In de Zoutmanstraat komen in totaal zes van deze borden te staan. Charley, een fietsslachtoffer van de tramrails, is erbij en zegt erg blij te zijn met de verkeersborden: “Ik ging onderuit en had behoorlijk pijn. Het gevaarlijke is dat de auto’s gewoon de hoek om komen en je bijna niet zien liggen. Dan is er ook nog de tram die er opeens aan komt. Ik ben gelukkig goed geholpen door mensen die het zagen gebeuren.”

Brede tram

Voor de Zoutmanstraat zijn de borden het begin van een structurele aanpak van de problemen die al 30 jaar spelen. “We gaan met de bewoners en ondernemers overleggen om parkeerplaatsen weg te halen en te compenseren in garage De Zeeheld”, zegt wethouder Robert van Asten. Dat zou in 2021 klaar kunnen zijn. In 2024 moet de Zoutmanstraat een heel ander uiterlijk hebben zodat de straat veel veiliger wordt voor alle gebruikers. Dan komt er ook de nieuwe brede tram te rijden en is verandering noodzakelijk.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.