Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jippie, vanaf deze zomer zijn de terrasjes in Den Haag extra beschut

Door Lizette Bremer 6 maart 2020

Den Haag krijgt deze zomer extra veel terrasjes die lekker beschut zijn tegen de wind. De gemeente heeft de regels voor terrashouders versoepeld waardoor er meer ruimte is om de stoeltjes en tafeltjes beschutting te geven. Wat fijn, zo waait het schuim van je cappuccino niet meer weg!

Ken je dat, de eerste zonnestraaltjes komen door en jij zit al dapper op een terrasje. Maar niet voor lang, voor je het weet waai je bijna weg door de wind. En heb je het steenkoud.

Windvrij

Vanaf deze zomer heb je een veel grotere kans om een lekker windvrij beschut terrasje te vinden in Den Haag. De regels voor horeca-ondernemers en hun terras zijn wat minder streng gemaakt door de gemeente: zo is er én meer ruimte beschikbaar en zijn er tegelijkertijd meer opties om schotten tegen de wind neer te zetten. lekker!

Tijdens het terrassenseizoen mogen ook de parkeerplaatsterrassen in de straten van de Haagse grachten blijven staan. Ook worden de terrassen toegankelijker voor mindervaliden en kinderwagens: er wordt altijd een eis van minimaal 1,5 meter vrije doorloopruimte aangehouden. Zo struikel je ook minder snel over elkaar;)

Lees ook:

5 x fijne terrassen in Den Haag met een heater

Brrrr, best koud nu. Als je toch persé een drankje in de frisse buitenlucht wilt drinken, heeft Den ...

Hoezo hartje winter? 4 tekenen dat de lente er gewoon aankomt in Den Haag

De kerstboom is nog maar net de deur uit (of nog niet eens) en raad eens wat wij alweer hebben gespo...

Oh wat is dit fijn: de strandtenten worden weer opgebouwd

Ja mensen, er is hoop in deze tijden van kou, storm, regen en griep. De strandtenten komen er weer a...

 

adv.