Onderzoekje: Is Kijkduin nog wel bereikbaar?

Door Joyce Hoogland 10 juli 2018

Afgelopen tijd is er wat gedoe ontstaan over de werkzaamheden op Kijkduin. Zoals we allemaal weten is de Haagse badplaats toe aan een totale make-over. Omdat Kijkduin nogal gedateerd was, moet er flink gesloopt en gebouwd worden om er weer een modern geheel van te maken. Nu blijkt dat niet iedereen even blij is met die werkzaamheden.

Wij kregen eerder al bericht dat strandtenten minder klanten krijgen dan normaal in deze periode. ‘Weten de mensen wel dat Kijkduin gewoon bereikbaar is?’ vragen zij zich af. En onlangs stond in het AD dat twee restaurants naar de rechter zijn gestapt omdat zij zeggen zware verliezen te lijden. Wij zijn afgelopen weekend naar Kijkduin geweest om te zien hoe de badplaats eraan toe is.

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

Parkeren

Wij fietsen over de Kijkduinsestraat zo naar de badplaats. De wegopbrekingen zijn daar al voorbij dus onderweg waren er geen problemen.

Lees verder onder de foto…

Kijkduinsestraat

Bij Kijkduin aangekomen zetten we onze fietsen bij de welbekende biesieklette. Na de verbouwing zal deze weggaan, want bij de garage komen heel veel fietsparkeerplaatsen. Iets terug, tegen de duinen, is er voor auto’s een parkeerterrein (gratis) en richting camping Ockenburgh kun je ook nog gewoon je auto kwijt. Op zomerse dagen is het wel erg druk en handiger om lekker op de fiets te gaan 😉

Waarheen?

Dan komen we bij het Deltaplein. Dat plein is nu dus verdwenen. Hier komt namelijk een grote garage met daarop flats. We zien nu een soort gigantische krater.

Lees verder onder de foto’s…

Op de hekken langs de bouwplaats hangen borden met waar wat is. Rechtsaf naar het strand en linksaf naar de boulevard. Wij kiezen voor rechts. Lopen zo langs de bouwkeet, vervolgens langs een heel fijn fruitkraampje waar ze ook goede smoothies verkopen, richting de befaamde trappen. En daar kun je dus gelijk het strand op.

Boulevard

Het zijn niet de zandkorrels die zeggen last te hebben van de werkzaamheden, het zijn de ondernemers. Dus we moeten de andere kant op, de boulevard op. Boven op het Deltaplein kun je via een fijn duinpad naar de andere kant van de boulevard lopen, of gewoon langs de restaurantjes. Wij zijn er op het moment dat er een gezellige markt is. Deze is daar elke tweede zondag van maand.

Lees verder onder de foto’s. 

Bereikbaarheid Kijkduin
Kijkduin
Kijkduin, voor de verbouwing (zomer 2018)

Tussen de restaurantjes in zijn trappen die je naar het overdekte winkelcentrum brengen. Ben je slecht ter been of gewoon geen fan van trappen dan kun je ook tot het einde van de boulevard lopen en dan daar linksaf slaan en vervolgens het winkelcentrum induiken.

Vroeger kon je helemaal tot het einde doorlopen en dan kwam je weer uit op het plein. Maar dat einde loopt nu dus dood vanwege de werkzaamheden. Je moet dan dus rechtsomkeert maken en weer terug wandelen. Ook kun je tussen de winkels door bij de straat komen of via één van de trappen weer naar de restaurants lopen.

Conclusie: Voor de strandliefhebbers, maar ook de shoppers en eters hebben wij dus goed nieuws. Kijkduin is nog steeds prima bereikbaar! En het is daar rustiger dan op Scheveningen 😉

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.