Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze trein stopt de NS jou binnenkort lekker toe en kun je heerlijk tukken

Door Lizette Bremer 12 maart 2020

Update: dit evenement is gecanceld door de NS vanwege het coronavirus.
Aanstaande vrijdag 13 april is het de Internationale Dag van de Slaap. Huh, wat? Ja, de NS gaat jou die dag lekker toestoppen in de trein, met een lekker dekentje en slaapmasker erbij. Als je dan heerlijk in slaap bent gevallen maakt de conducteur jou weer wakker. Nou ja!

Vrijdag de dertiende laten we hier op de redactie altijd het liefst zo snel mogelijk voorbij gaan. Sterker nog, we slapen er graag doorheen om rampen te voorkomen.

Wij denken erover om aanstaande vrijdag de vroege trein naar Groningen van 06:33 uur vanaf Den Haag CS te nemen. In die trein, die via Leiden en Schiphol rijdt, wordt aan iedereen slaapmaskers uitgedeeld en dekentjes. Hoofdconducteur Thurstan Saridjo maakt iedereen die lekker in slaap is gesukkeld weer tijdig wakker.

Dilemma

Want het schijnt nog best een dilemma te zijn voor conducteurs: maak je in slaap gevallen reizigers nou wakker of niet? Willen ze wel wakker worden gemaakt? Hebben ze soms een wekker gezet? Moeilijk! Nou, op vrijdag 13 maart is het simpel.

Met de speciale slaapmaskers kun je aangeven waar je eruit moet. “Het werkt heel simpel: je schrijft het station op waar je wakker gemaakt wil worden en je draait je nog eens lekker om”, zegt Thurstan Saridjo. Kijk, zo kom je wel aan je acht uur slaap per etmaal, wat we kennelijk nodig hebben maar vaak niet aan komen.

Lees ook:

9 x dingen die voor een Haagse treinreiziger heel normaal waren

Op een gemiddelde werkdag stappen meer dan 100.000 reizigers in- en uit op station Den Haag Centraal...

Bij deze 9 zaken kun je wat eten als je de trein hebt gemist op Centraal Station

Je kent het vast wel: de trein rijdt nét voor je neus weg en daardoor kom je veel te laat thuis voor...

Roken en verkoop van tabak binnenkort verboden op Haagse treinstations

Het is geen geintje: per 1 april kun je geen tabak meer kopen in winkels op de Haagse treinstations....

adv.