Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het schiet al aardig op bij de Scheveningse Noordboulevard

Door Joyce Hoogland 11 februari 2019

De Noordboulevard van Scheveningen wordt volledig vernieuwd. Afgelopen zomer was het daar een rommeltje, maar nu begint het toch iets te worden. Volgens de gemeente liggen de werkzaamheden op schema en vanaf medio mei kunnen we de boulevard weer op.

Straks is de vernieuwde boulevard een stuk groener en ook langer en breder.

Helmgras

Tijdens het nieuwe strandseizoen staan de strandtenten niet meer tegen de boulevard aan, want tussen de strandpaviljoens en de boulevard komt een helling met een mooie groenstrook bedekt met helmgras.

Lees verder onder de afbeelding

Impressie Noordboulevard

Daarbij worden op het strand de zes paviljoens in groepjes van twee naast elkaar geplaatst. Daardoor heb je vanaf de boulevard een beter zicht op het strand en de zee.

Vanaf de boulevard kom je gemakkelijk het strand op dankzij vier brede trappen. Voor mindervaliden komen er hellingbanen bij de Pier en het Zwarte pad.

Op de boulevard

De drie kiosken komen terug op de boulevard, maar dan wel in een moderne vorm natuurlijk. En er komen leuke bankjes. Verder komen er slimme lantaarnpalen die bijvoorbeeld de luchtkwaliteit, geluidsoverlast en verkeersdrukte meten. Hoe handig is dat!

Lees verder onder de afbeelding

Impressie Noordboulevard gezien vanaf de Pier

Parkeergarage

Op de boulevard komt er een nieuw gebouw voor horeca en winkels en daarbij komt er een parkeergarage van drie lagen met plek voor 700 auto’s. Naar verwachting openen de eerste winkels daar in de zomer van dit jaar.

Via deze webcam kun je werkzaamheden live volgen.

Meer over

Nieuws Winkelen

adv.