Help! Binnenkort kan je navigatie de weg kwijt zijn

Door Joyce Hoogland 15 maart 2019

Weet jij de weg niet zonder navigatie? Leidt Tommie je overal naartoe? Dan moet je echt even opletten, want het kan zijn dat jouw reismaatje volgende maand totaal van slag is. Het telsysteem van de GPS is namelijk vol en wordt weer op 0 gezet.

Na 7 april 2019 zou het kunnen dat je autonavigatie of je hardloophorloge met gps totaal van slag is. Dat komt omdat in de nacht van 6 op 7 april een zogenoemde GPS-Omwenteling plaatsvindt.

Technisch verhaal

Wat dat allemaal precies inhoudt is een redelijk complex verhaal. Je kunt het en beetje zien zoals de kilometerteller van oude auto’s. Wanneer die op 99.999 km stond, sprong die zo weer op 0 km.

Wat merk je ervan?

Alle GPS-Apparaten van voor 2009 zoals het navigatiesysteem in je auto, op je horloge of in je boot, kunnen totaal de weg kwijtraken. De apparaten worden traag en verdwalen.

Gelukkig kun je dat makkelijk voorkomen door je apparaat te updaten. TomTom heeft een extra service op hun website geplaatst. Hier kun je het serienummer op de website invoeren om te controleren of het systeem straks nog werkt. Ook Renault, Garmin en Furuno geven tips op hun websites.

Smartphones

In je smartphone zit natuurlijk ook GPS en veel mensen gebruiken hun mobieltje om mee te navigeren. Zij hoeven zich geen zorgen te maken, want deze software is al automatisch bijgewerkt.

Na deze reset kun je weer rustig achterover zitten want de volgende is pas weer over 157 jaar.

Bron: Dutchcowboys.nl 

adv.