Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Haagse modeontwerpster Wiepke Wolfsbergen (16) wint een plek bij Amsterdam Fashion Week

Met haar zelf ontworpen collectie ‘Strong Woman’ heeft Wiepke Wolfsbergen zaterdag 1 juli de finale van de Kunstbende gewonnen.  De 16-jarige Haagse won het onderdeel Fashion en daarmee de gedroomde hoofdprijs; haar nieuwe collectie showen op Amsterdam Fashion Week in 2018.

Kunstbende is de wedstrijd voor jong creatief talent. In totaal strijden 200 jongeren om de prijzen in de categorieën Fashion, Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater. Bekende deelnemers uit het verleden zijn onder meer Claudia de Breij, Trijntje Oosterhuis en Krezip.

Wiepke wist de jury te overdonderen met haar collectie. ‘Een explosie van detaillering’, roemde de jury haar werk. ‘De inspiratie van mijn collectie ‘Strong Woman’ is Iris Apfel. Ze is een 95-jarige fashion-icon uit Amerika. Haar stijl en kleurrijke kleding vormen het uitgangspunt voor de collectie. Iris Apfel is een sterke vrouw en dat is wat ik uitdraag,’ aldus de jonge modeontwerpster.

Alles zelf gemaakt

Wiepke is sinds augustus bezig met het ontwerpen en maken van de kleding, ze heeft stoffen geverfd en zelfs speciaal stoffen laten printen. ‘Je ziet bij mijn werk ook veel verschillende technieken terug zoals weven, broderie d’art en een Japanse techniek die ik in de kraag van een jas heb verwerkt. Alles wat je ziet, heb ik zelf gemaakt of bewerkt. Alle sieraden zijn door mij gemaakt. En de schoenen en brillen heb ik bewerkt, bijvoorbeeld door verf of door er iets op te naaien.’

Meer over

Nieuws

adv.