Haaglanden Medisch Centrum staat in de top 10 van beste ziekenhuizen van Nederland

Door Allan Vos 9 november 2018

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, zit je in Den Haag best goed. In de ‘AD Ziekenhuis Top 100’ behaalden 2 ziekenhuizen een plek binnen de top 100. Eén op nummer acht en een op nummer 21. 

Vorig jaar stond Haaglanden Medisch Centrum nog op plek zesentachtig, dus ze hebben een flinke sprong vooruit gemaakt. Volgens het AD is het ziekenhuis over het algemeen goed, maar laten ze hier en daar puntjes liggen:  ‘Een goed overzicht van wat een patiënt slikt, kan problemen tijdens en na opname voorkomen.’

Dit doen ze goed

Het ziekenhuis scoort veel punten voor de kwaliteit van de verpleging: een hoog percentage patiënten wordt gecontroleerd op pijn na een operatie, bloedvergiftiging, ernstige verwardheid en ondervoeding. Mocht je daar last van krijgen, dan wordt je goed geholpen in het Haags Medisch Centrum.

Dit kan beter

Het HMC ziekenhuis controleert niet genoeg op medicatie bij opname en ontslag van kwetsbare patiënten. Vooral ouderen zijn de klos, maar 72% wordt gecontroleerd. Het uitgebreide rapport van de Haagse ziekenhuizen vind je hier. 

Hagaziekenhuis

Het Hagaziekenhuis staat op nummer 21. Een prima score, maar het kan beter. Een kwart van de patiënten moet langer dan drie weken wachten om een vernauwde halsslagader te verhelpen. Het percentage patiënten dat na zo’n ingreep een beroerte krijgt of overlijdt, ligt hoger dan gemiddeld. Het Hagaziekenhuis meldt ook relatief veel complicaties met borstprothesen.

De Ziekenhuis Top 100

De Ziekenhuis Top 100 wordt elk jaar door het AD vastgesteld. Ze toetsen ziekenhuizen in heel Nederland. De ziekenhuizen worden getoetst door middel van openbare cijfers. Ook kunnen patiënten de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toekennen. Meer over hoe deze top 100 gemaakt wordt, lees je hier.


Meer over Haaglanden Medisch Centrum – Lijnbaan ontdekken?

Haaglanden Medisch Centrum – Lijnbaan ziekenhuizen

Lijnbaan 32, Den Haag

Bekijk meer:ziekenhuizen

Meer over Haaglanden Medisch Centrum – Bronovolaan ontdekken?

Haaglanden Medisch Centrum – Bronovolaan verpleeghuizen

Bronovolaan 5, Den Haag

Bekijk meer:verpleeghuizen

Meer over HagaZiekenhuis locatie Sportlaan ontdekken?

HagaZiekenhuis locatie Sportlaan ziekenhuizen

Nu gesloten07:30 - 17:00

Sportlaan 600, Den Haag

Bekijk meer:ziekenhuizen

adv.