Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update: Grote storing bij Albert Heijn, ook in Den Haag zijn veel winkels dicht

Door Joyce Hoogland 25 juni 2019

Wil je een verkoelend ijsje halen? Dan kon je vanochtend (dinsdag 25 juni) wel eens voor een dichte deur staan. Supermarktketen Albert Heijn had te maken met een grote kassastoring. In winkels in het hele land deden de kassa’s het niet. Wel kon je bij de zelfscan met pin afrekenen.

Update: Albert Heijn laat via Twitter weten dat de storing verholpen is, en we weer overal boodschappen kunnen doen.

De storing werd ontdekt toen de eerste winkels rond 8 uur de deuren openden en de kassa’s niet aan de praat kregen. “Het was heel raar. Ik meld me aan, normaal gesproken springt de kassa open maar nu werd gelijk het scherm zwart”, zegt Marc Tangel, caissière bij een Haagse winkel tegen het AD.

Zelfscan

Ongeveer de helft van alle Albert Heijn supermarkten hebben een zelfscan en daar kon je dus wel boodschappen doen. Ook kon je bij Albert Heijn to go terecht, daar staan andere kassa’s. De supermarktketen heeft nog geen idee waardoor de storing wordt veroorzaakt. Dat wordt nu onderzocht.

Problemen met de koeling

Albert Heijn XL aan de Elandstraat is deze ochtend gesloten, niet alleen vanwege de kassastoring. In de winkel zijn maandag alle koelingen uitgevallen. Dat betekende dat zij alle versproducten moesten weggooien.

adv.