Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Dit Haagse koffiecafé is de mooiste koffiezaak van Nederland

Door Joyce Hoogland 25 september 2018

Wij houden van koffie én van een mooi interieur. En dat weten ze nu ook in de rest van Nederland. Gisteren heeft Capriole café de award voor mooiste koffiezaak van Nederland gewonnen! Ook sleepte het restaurant, met eigen koffiebranderij, de prijs voor de beste koffie van Zuid-Holland in de wacht én een 2e plaats in de Misset Koffie Top 100.

Elk jaar test een jury vele koffiezaken in Nederland en daaruit stelt Misset Horeca de koffie top 100 samen. Eigenaren van Capriole café Joyce en Pascal Ultee en Patrick Proveniers zijn overdonderd door het enthousiasme van de koffiejury: “We zijn nu precies 2 jaar open en ontzettend trots dat we met ons team zo snel een goede indruk hebben gemaakt.”

Capriole café

Volgens de vakjury van de Misset Koffie Top 100 is een bezoek aan Capriole Café een echte koffiebelevenis: “Zelden zoveel aandacht voor presentatie gezien als hier. Uiterlijk is hier megabelangrijk, maar de smaak in de kop is dat evengoed. Perfecte technieken, interessante smaakprofielen, en óók nog een heel mooie locatie – goed voor de award voor Mooiste Koffievenue 2018.”

Capriole Café is in 2016 geopend in een flink verbouwd fabriekspand in de Haagse Binckhorst en combineert een restaurant met een koffiebranderij. Net als een koffiebar serveren ze ontbijt, lunch en zoete lekkernijen. Maar in Capriole Café kun je ’s avonds ook terecht voor koffiecocktails, diner en worden er allerlei koffieworkshops gegeven.

Het interieur van het gerenoveerde fabriekspand is geïnspireerd door de industriële locatie en ontworpen door Bureau Fraai. De  stalen bar en de meubels van staal en hout zorgen voor een warme en chique uitstraling.

Koffie top 100

Misset Horeca heeft voor de zevende keer een koffie top 100 samengesteld. Daarvoor zijn honderden koffiebedrijven in drie rondes bezocht door een vakjury en de hoofdjury. Zij proefden samen ruim 1000 koppen koffie en gingen op zoek naar het beste koffieserverende horecabedrijf van ons land. Niet alleen Capriole café staat in de Top 100 ook de Haagse koffiezaak: Doppio Espresso aan de Frederik Hendriklaan wordt genoemd. Zij staan op nummer 60.


Meer over Capriole Café ontdekken?

Capriole Café koffiebars

Geopend09:00 - 23:00

Fokkerkade 18, Den Haag

Bekijk meer:koffiebars

adv.