Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Foto’s: Zo bereidt museum Escher in Het Paleis zich voor op de heropening (1 juni)

Door Allan Vos 29 mei 2020

Vanaf maandag 1 juni 2020 gaan we langzaam weer terug naar ons vertrouwde leventje. De restaurants mogen weer open, net als de café’s. En ook de musea. En dat is maar goed ook, want de kunstwerken willen gezien worden. Maar er zijn wel flink wat aanpassingen nodig, voor de eerste gasten naar binnen mogen. Wij namen een kijkje bij museum Escher in Het Paleis.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Er zijn flink wat aanpassingen nodig voor maandag 1 juni de eerste museumbezoekers binnen mogen in het voormalige winterpaleis van koningin Emma. De collectie is onveranderd, maar je kunt niet meer ‘vrij ronddwalen’ door de zalen. Bezoekers moeten vooraf een kaartje kopen (online), zich houden aan de aangegeven tijd én de route door het museum.

Foto: indebuurt

Op de bovenste verdieping kan niet alles meer worden aangeraakt. Schermen zijn uit en andere objecten krijgen (voorlopig) een koortje om zich heen, zodat de gasten het niet aanraken.

Klik verder voor meer.

Minder bezoekers

Judith Kadee, conservator van het museum: “Er kunnen per half uur 15 mensen naar binnen, dat gaat gewoon via de voordeur. Maar vanaf daar is het eenrichtingsverkeer. Zo houden suppoosten de zalen in de gaten of het niet te druk is en is er een extra trappenhuis geopend zodat de stromen van bezoekers elkaar niet kruisen.”

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Klik verder voor meer.

Route

De route door het museum loopt langs alle bekende werken van Escher. Maar een paar zalen hebben kleine aanpassingen. Zo is de filmzaal met maximaal vijf mensen te bezoeken en zijn er een aantal antieke meubels en schilderijen verplaatst om de route door het museum te laten kloppen.

Coronaproof

Aan het museum zelf is weinig veranderd, “Maar we hebben de afgelopen tijd goed gebruikt om onderhoud te plegen aan het museum. Normaal gesproken zijn we zo veel mogelijk geopend en is er weinig tijd voor, dus tijdens de sluiting heeft onder meer de schilder fantastisch veel restauratiewerk kunnen doen.”

De route loopt via de kelder en het MC Café (dat nu ook open is voor to-go zodat je je koffie lekker voor de deur aan het Lange Voorhout kunt opdrinken) via de personeelsingang naar buiten. Zo is het museum coronaproof!

 


Meer over Escher in het Paleis ontdekken?

Escher in het Paleis musea

Gesloten11:00 - 17:00

Lange Voorhout 74, Den Haag

Bekijk meer:musea

Lees ook:

Duinrell, Blijdorp en meer: 7 x deze pretparken in de regio zijn weer open

Voor grote en kleine mensen die dol zijn op achtbanen, waterspeeltuinen of dierentuinen was het de a...

Video: Zo ziet een bezoekje aan het Kunstmuseum in Den Haag er vanaf 1 juni uit

We mogen weer, vanaf maandag 1 juni zijn de musea weer open. Alleen is een bezoekje daaraan wel ande...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.