Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de rijkste en armste buurten van Den Haag

Door Allan Vos 21 februari 2020

Cijfertjes, wij houden ervan! Tenminste, als ze over Den Haag en Hagenaars gaan. Zo vinden we het bijvoorbeeld razend interessant hoeveel het gemiddelde inkomen per wijk is. En jij wilt vast stiekem óók weten wat jouw buren verdienen. We zochten het gemiddelde inkomen per wijk (in 2019) in Den Haag op.

Den Haag telde in 2019 om precies te zijn 537.833 inwoners, maar we zien dat dat aantal blijft groeien. Van al die mensen ontvangen 386.100 inwoners een inkomen. Dit kan om salaris gaan, maar ook om uitkeringen en/of toeslagen. Het gemiddelde inkomen per inwoner was toen €24.900.

Zo’n 12,7 procent van de huishoudens in gemeente Den Haag heeft een inkomen op of rond het sociaal minimum. Studentenhuishoudens en huishoudens met een onvolledig jaarinkomen zijn hierin niet meegenomen.

Dit zijn de rijkste Haagse wijken en dit de armste

Via allecijfers.nl kun je zien hoe het zit met het gemiddelde inkomen per wijk en zelfs per buurt. Je denkt misschien dat de binnenstad gemiddeld het hoogste inkomen heeft, met al die historische panden. Maar nee: de bewoners van de Zorgvliet steken met kop en schouders boven de rest van Den Haag uit. Hier hebben bewoners namelijk een gemiddeld inkomen van €60.400.

De minst hoge inkomens van Den Haag vinden we in de Binckhorst. Daar wordt gemiddeld €11.800,- per inwoner per jaar verdiend. Dit komt misschien niet als een verrassing, maar door het grote aantal nieuwe woningen in de wijk, zullen de cijfers dit jaar en de komende jaren waarschijnlijk flink veranderen.

Lees ook:

Sporen vernieuwd rond Den Haag CS in de voorjaarsvakantie: deze dagen rijdt de trein niet

Van zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart werkt ProRail aan het spoor bij Den Haag Centraal...

He bah! Zoveel dieren worden er wekelijks gedumpt in Den Haag

Wat is dat toch met die mensen die dieren zomaar dumpen op straat of in het bos? Neem laatst die par...

De CPC komt eraan! Bij deze 8 Haagse sportwinkels koop jij de beste outfit

Op 8 maart is het weer zover: de City Pier City Loop 2020! Heb je nog geen goede sportschoenen? Of z...

Twee bij het vuilnis gedumpte parkietjes zijn nu (samen) op zoek naar een huis

Soms snap je niet wat mensen bezielt... Op 23 januari vonden medewerkers van de dierenambulance name...

adv.