Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit vinden jullie van de sluiting van Hudson’s Bay: ‘Doe mij maar V&D!’

Door Joram Niese 7 september 2019

Afgelopen week kwam er slecht nieuws uit de Grote Marktstraat: Hudson’s Bay gaat weg! Wat er in de plaats van het warenhuis gaat komen is nog altijd een raadsel. Daarom gingen wij de straat op met de vraag wat shoppers graag in het pand willen zien.

Het overgrote deel van de mensen die wij hebben gesproken zei in koor: ‘Doe mij maar V&D!’. Maar er waren ook andere ideeën.

Conceptstores

Dat mensen V&D graag terug willen is op zich niet gek. Hudson’s Bay is voor een hoop mensen te duur en lijkt te veel op de Bijenkorf, zo klinkt het. “Ik denk dat op deze plek juist meerder kleine conceptstores moeten komen”, zegt Iris van 18. “En wat betreft V&D, dat is meer van mijn moeders tijd denk ik”.

Tekst gaat verder onder de foto.

Iris (r) en haar moeder

Rabia van 18 vindt dat er helemaal geen winkel in moet komen. Zij denkt dat iets als de Rotterdamse Markthallen veel beter zal scoren. “Gewoon kleine kraampjes met veel verschillende producten, voornamelijk eten. En misschien van de tweede verdieping een speelparadijs voor de kinderen maken.” Mooi voor Rabia (en de rest van Den Haag: eind deze maand openen de nieuwe foodhallen op de Haagsche Bluf.

La Place

Jolanda (54) is er niet verdrietig om dat Hudson’s Bay weggaat. “Ik vind het alleen zielig voor de medewerkers, die zijn hun baan kwijt. Wat ik gewoon erg mis bij Hudson’s Bay was de sfeer. De winkel doet mij te droog en industrieel aan”.

Hier was ook Rob (53) uit Den Haag het mee eens: “Hudson’s Bay vind ik maar niks. Ik voel me er niet welkom, daarnaast zijn de prijzen over-the-top. Wat voor winkel er ook komt, La Place moet blijven.” Gelukkig voor Rob komt er binnenkort een La Place boven de nieuwe Jumbo.

Gamehall

De winkelende Martin en Ray uit Den Haag kwamen met nog een tof idee: een gigantisch recreatiecentrum. “Onderin een bowlingbaan, in het midden midgetgolf en bovenin een gigantische gamehall.” Volgens hen zijn er al erg veel eetgelegenheden in de stad. “De binnenstad is erg saai, je kunt er bijna alleen maar winkelen, eten en drinken. Met zo’n groot recreatiecentrum biedt je mensen de keuze om ook wat anders te doen.”

Het is nog gissen wat er in het nieuwe pand komt, wel is duidelijk dat de mensen bomvol zitten met creativiteit. We zullen het zien!

Lees ook:

De woontoren op de Haagse Theresiakerk gaat niet door

Het plan om het woonprobleem van studenten op te lossen door een gigantische woontoren op de dak van...

Video: Een kijkje achter de schermen bij de verbouwing van het Circustheater

Na het vertrek van de populaire musical Disney's The Lion King uit het AFAS Circustheater, blijft he...

Open Monumentendag Den Haag 2019: Deze gebouwen wil je écht zien

Den Haag is zo mooi omdat er zoveel oude gebouwen zijn. Maar wat is er achter die historische voorde...

adv.