Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit betekent de coronacrisis voor strandtenten: ‘Misschien gaan we helemaal niet meer open’

Door Joyce Hoogland 24 maart 2020

In december kijken wij altijd al uit naar het voorjaar. De tijd waarin het weer warmer wordt én wanneer de strandtenten worden opgebouwd. Dit jaar verpest het coronavirus dat feestje voor ons. Om de verspreiding van de ziekte tegen te gaan zijn er gisteren nieuwe, strengere maatregelen getroffen. Wat dit betekent voor de Haagse strandtenten? Wij spraken Michel Varkevisser van Beachclub Indigo aan het Zwarte Pad. 

“We zijn al bijna klaar met opbouwen, maar mogen niet open”, aldus Michel. Al sinds 15 maart, toen bekend werd gemaakt dat onder anderen horeca moesten sluiten, denkt Michel aan oplossingen om de zaak te redden. “Ik ben geen pessimist, maar je moet wel reëel blijven. Misschien kunnen we dit jaar helemaal niet open.”

BonFire Beach Fest

Op 17 en 18 april zou dit jaar de opening van het strandseizoen groots gevierd worden tijdens het BonFire Beach Fest. Ook aan het Zwarte Pad bij onder anderen Beachclub Indigo. Dat feestje gaat dus mooi niet door. “We hadden het verplaatst naar eind mei, maar ook dat gaat niet lukken. Ik denk dus dat het er helemaal niet komt.”

Opbouw

In andere jaren werd strandtent Indigo met zo’n man of 15 opgebouwd, nu is de eigenaar alleen met zijn compagnon en een timmerman aan de slag. “Er zijn een aantal mensen die al sinds het begin elke zomer bij Indigo werken. Ik probeer hun ook wat uren te geven door ze in te huren voor het schoonmaken en verven van de tent. Zij hebben al die jaren voor mij klaar gestaan, dus nu wil ik hen ook helpen, alleen komt er bij mij ook geen geld binnen. Dus dit houdt ergens op.” Veel van de personeelsleden zijn echte horecamensen en zij hebben nu dus nergens werk.

‘Zij hebben al die jaren voor mij klaar gestaan, dus nu wil ik hen ook helpen’

Net zoals veel andere strandtenten bestaan de grootste inkomsten van Beachclub Indigo uit zakelijke events en feesten zoals trouwerijen en verjaardagen. Die gaan nu allemaal niet door. “Misschien gaan we allemaal wel failliet, maar ik heb  vertrouwen in de hulp van de overheid zodat er volgend jaar ook nog strandtenten zijn.”

Michel heeft zelf ook al een oplossing om de kosten een beetje te drukken: “Laat de strandtenten in de winter staan. De opbouw en afbouw kost ons het meeste geld. Als we de tent in de winter mogen laten staan, we hoeven dan niet open, maar dat scheelt in kosten voor het voorjaar.”

Lees ook:

Bevrijdingsfestival, Koningsdag en andere evenementen die in 2020 niet doorgaan in Den Haag

Alle evenementen en samenkomsten in Den Haag worden tot 1 juni 2020 verboden, óók die met minder dan...

Update: De stand van zaken rond het coronavirus in Den Haag

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Den Haag. De maatregelen die worden getroffen om het vi...

Parkpop 2020: gaat het feest nog wel door?

Dit jaar is de veertigste editie van het muziekfestival Parkpop. Tenminste, als het goed is. Door de...


Meer over Beachclub Indigo ontdekken?

Beachclub Indigo

strandtenten

Geopend09:00 - 01:00

Strandweg 65, Den Haag

Bekijk meer:strandtenten

adv.