Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De vreugdevuren op het strand gaan dit jaar definitief niet door

Door Allan Vos 3 december 2019

Na het nieuws dat het vreugdevuur op Duindorp niet door kon gaan dit jaar, zagen we het al een beetje somber in voor het Scheveningse vuur. En inderdaad… Er komt slecht nieuws uit het Haagse stadhuis: ook het Scheveningse oud en nieuw-vuur gaat niet door.

Zoen je liefje nog maar even goed onder de maretak of romantisch binnen met een glaasje bubbels, want dit is het eerste jaar dat je dat definitief niet kunt doen bij een van de traditioneel Haagse vreugdevuren.

Vreugdevuur 2020

De jaarwisseling van 2019-2020 zal een stuk donkerder worden nu de kogel definitief door de kerk is: er zijn deze oud en nieuw geen vreugdevuren toegestaan op het strand van Scheveningen en Duindorp. Aan de nieuwe regels die werden opgesteld door de gemeente konden de bouwers van de vuren niet voldoen.

Vonkenregen

Nadat afgelopen jaarwisseling bijna het einde van Scheveningen betekende werden de regels rond de vuren extra aangescherpt door de gemeente Den Haag. De vuren mochten nog maar tien meter hoog zijn en er waren tal van andere regels. Duindorp gaf eerder al aan daar niet aan te kunnen voldoen. De aanvraag van het Scheveningse vreugdevuur werd zojuist afgewezen door de gemeente.

Lees ook:

Het vreugdevuur van Duindorp gaat dit jaar definitief niet door

Nou, dat kan een spannende oud en nieuw gaan worden dit jaar. Afgelopen jaarwisseling was het de vra...

Kijktip: Vanavond Haagse vreugdevuren op tv

Tof: Vanavond om 21:00 uur kun je op tv de vreugdevuren van Scheveningen en Duindorp zien! Op Nation...

Vergunningen vreugdevuren 2019/2020: Dit zijn de regels

De vergunningaanvragen voor de vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp zijn binnen, meldt het AD. B...

adv.