Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De mode van Wiepke staat op Amsterdam Fashionweek

Door Allan Vos 5 september 2018

Mode en Den Haag is altijd al een goed combinatie geweest. Den Haag heeft twee modeopleidingen en een hele hoop geweldige modeontwerpers. Maar om een gave modeshow neer te zetten, zit je toch beter op de Amsterdam Fashionweek. De Haagse Wiepke Wolfsbergen is pas 17 maar staat daar vrijdag met een eigen modeshow.

Afgelopen jaar won de toen 16-jarige Wiepke Wolfsbergen de landelijke Kunstbende met haar kleurrijke modecollectie. Naast heel veel schouderklopjes en bloemen won ze daarmee ook een plek op het grootste mode-evenement van het land, de Amsterdam Fashionweek. Dat is wel heel erg gaaf als beginnend ontwerper natuurlijk!

Vrijdag 7 september is het zo ver, dan knalt de collectie met de titel ‘It’s your gender and sexuality’ van de catwalk. Een jaar lang is er gewerkt aan patronen, zelf geverfde stoffen en urenlang achter de naaimachine. De collectie is gebaseerd op de beperkingen bij het opleggen van labels over seksualiteit. Elk kledingstuk bestaat uit twee lagen, waarmee Wiepke benadrukt dat seksualiteit en gender losse onderdelen zijn van iemands identiteit.

Lees ook:

Haagse modeontwerpster Wiepke Wolfsbergen (16) wint een plek bij Amsterdam Fashion Week

Met haar zelf ontworpen collectie 'Strong Woman' heeft Wiepke Wolfsbergen zaterdag 1 juli de finale ...

adv.