De dochter van president Trump komt naar Den Haag

Door Joyce Hoogland 19 maart 2019

De Internationale top van ondernemers, de Global Entrepreneurship Summit (GES), is op 4 en 5 juni in Den Haag. Er komen dan heel veel ondernemers naar onze stad en betrouwbare bronnen melden nu dat de dochter van president Trump: Ivanka ook naar onze stad komt, aldus het AD

Of Donald Trump zelf komt is nog steeds niet bekend, maar de Nederlandse regering hoopt er wel op: “Als de hoogste vrouw of man van een land een bezoek brengt aan Nederland, is dat voor ons een enorme eer’’, zei minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel.

Ivanka Trump

De 37-jarige Ivanka, de dochter van Donald Trump, is model en onderneemster. Ze heeft onder andere eigen merklijnen zoals Ivanka Trump Fine Jewelry. Verder is ze getrouwd met Jared Kushner, die weer de politieke vertrouweling van haar vader is. Samen hebben ze een dochter en twee zoons.

Lees verder onder de foto

2018 Jared Kushner and Ivanka Trump disembark from Air Force One with their children. AFP PHOTO / SAUL LOEB

Bijeenkomst

Het is voor het eerst dat deze internationale zakentop in Europa wordt gehouden. Volgens minister Kaag is het gigantisch, je kunt volgens haar de impact vergelijken met 50 handelsmissies. Dat is nogal wat. Tot nu toe hebben 6000 ondernemers uit 120 landen zich aangemeld, uiteindelijk worden daaruit 1200 bedrijven gekozen.

Wat betekent dit voor ons?

Naast dat het leuk is om te weten dat bekende mensen naar Den Haag komen zorgt dit evenement ook dat er geld naar onze stad komt. De 15 miljoen euro die de organisatie van het evenement gaat kosten wordt door de Nederlandse staat betaald en men verwacht dat bezoekers aan de top direct en indirect 3,5 miljoen euro uitgeven.

Tijdens het evenement moet er natuurlijk voor beveiliging worden gezorgd en wij verwachten dan ook dat er wegen worden afgezet. Daarover houden we je graag op de hoogte.

adv.