De boulevard van Scheveningen wordt flink verbouwd en dit is waarom

Door Martine Linnemeijer - Chambone 21 februari 2018

Ben je afgelopen dagen met het mooie winterzonnetje op de boulevard geweest? Dan kán het je niet ontgaan zijn, er wordt heel hard gewerkt aan de Noord- en Middenboulevard. Wij hebben even op een rijtje gezet wat er allemaal gebeurt op de boulevard van Scheveningen. En waarom.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

De Noordboulevard

Op 15 januari werd de Noordboulevard afgesloten voor voetgangers en bestemmingsverkeer. Er is een tijdelijke betonplatenpad over het strand aangelegd tussen De Pier en het Carlton Beach Hotel. Op dit moment wordt er vooral nog veel werk gestoken in de sloop van Hommerson Casino. Leo den Dulk van het Ingenieursbureau Den Haag: “Na de sloop van Hommerson beginnen we aan de kademuur en het aanleggen van de nieuwe boulevard die 50 meter opschuift. Uiteraard levert dat ook veel werk op met betrekking tot het verleggen van kabels en leidingen. Daarna gaan we aan de slag met de bouw van de parkeergarage. Medio 2019 hopen we dit deel af te ronden”.

Scheveningen Bad wordt opgeknapt

De Kust Gezond‘ is het programma voor de verbetering van Scheveningen Bad. Zo worden onder andere de Noordboulevard, de Middenboulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. De gemeente investeert €25 miljoen in Scheveningen Bad. De badplaats moet nog aantrekkelijker worden voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Scheveningen Bad moet uitnodigend en gastvrij zijn en dat echte strandgevoel weer geven.

Kurhaus

Vanaf de Pier en het strand is het duidelijk te zien, de rechtervleugel van het Kurhaus is gehuld in witte doeken. De general manager liet ons weten dat het om algemene onderhoudswerkzaamheden. Denk daarbij aan dakbedekking en buitenschilderwerk,”zodat het Kurhaus er straks is de zomer weer prachtig bijstaat” aldus de manager.

Legoland

Waar Vitalizee ooit stond, wordt nu gebouwd aan het Legoland Discovery Centre. Wanneer we de opening kunnen verwachten, is nog niet bekend. Maar voorlopig moet er nog flink gebouwd worden, dat is helder. Een deel van de boulevard is nu met bouwhekken afgezet waardoor deze over een lengte van ongeveer 70 meter smaller is geworden.De middenboulevard tussen De Pier en de beeldentuin bij de Scheveningse Slag is na de verbouwing op de noordboulevard aan de beurt voor aanpassingen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.