Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De boeren komen en ze willen het Binnenhof bezetten

Door Joyce Hoogland 9 oktober 2019

Nederlandse boeren halen volgende week de trekkers weer van stal. Na de demonstratie van vorige week willen ze weer gaan demonstreren. Alleen pakken ze het nu drastischer aan. De boeren willen namelijk, vanaf woensdag 16 oktober, het Binnenhof bezetten. 

Vorige week demonstreerden Farmers Defence Force samen met de actiegroep Agractie. Deze keer is het alleen de eerste organisatie. Agractie is het namelijk niet eens met hun nieuwe aanpak.

Marc van den Over van actiegroep Farmers Defence Force laat aan het AD weten dat ze eerst langs het rijksgezondheidsinstituut RIVM in Bilthoven gaan. Want ze zijn het niet eens met hun stikstof berekeningen. Daarna rijden ze door naar Den Haag.

Verkeerschaos

Dinsdag 1 oktober was, vooral door de boeren, de drukste spits in de Nederlandse geschiedenis. Dus ook volgende week kun je een flinke verkeerschaos verwachten. De boeren gaan met hun tractoren al vroeg in de ochtend op pad. Het gaat dit keer niet alleen om boeren want ook vissers en mensen uit de bouw zijn opgeroepen mee te doen.

Vervolgens willen ze net zo lang op het Binnenhof blijven tot er wordt toegestemd met hun eisen.

Waarom demonstreren ze?

De boeren demonstreren omdat niet willen inkrimpen en ook eisen ze een betere vergoeding voor nertsenfokkers die over een paar jaar helemaal weg moeten zijn uit Nederland.

Lees ook:

Video: Den Haag is afgesloten voor protest van boze boeren

Wij werden vanochtend ons bed uit getoeterd, is het toeterdag? Nee, het boerenprotest is al vroeg be...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.