Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daarom is er ook op 15 augustus een nationale herdenking in Den Haag

Door Joyce Hoogland 12 augustus 2019

Dat we op 4 mei in Nederland oorlogsslachtoffers herdenken weten we allemaal, minder bekend is de Indiëherdenking op 15 augustus. Op die dag worden de slachtoffers van de Japanse onderdrukking in voormalig Nederlands- Indië herdacht in het Westbroekpark.

Wat herdenken we dan precies? Op donderdag 15 augustus herdenkingen we de overgave van Japan en de bevrijding van Nederlands-Indië in 1945. Daarmee kwam er een officieel einde aan de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden.

Programma Indiëherdenking 2019 Den Haag

Om 10.30 uur wordt het veld, aan de Professor Teldersweg, geopend en vanaf dan wordt iedereen ontvangen met een kopje koffie, thee en spekkoek. Vervolgens begint om 12.00 uur de herdenking en het defilé langs het monument begint om 13.30 uur. Klik hier voor het uitgebreide programma.

Je kunt voor de herdenking geen zitplaatsen meer reserveren, maar er zijn nog genoeg staanplekken.

Bereikbaarheid en parkeren

Bij het Indisch monument zijn weinig parkeerplekken. Dus mocht je in de gelegenheid zijn om met het ov te komen of op de fiets, doe dat dan 😉 Je kunt met tram 1 naar de herdenking, uitstappen bij halte World Forum of tram 9 en dan uitstappen bij Madurodam.

Ook kun je over het water. De Willemsvaart verzorgt voor gebruikers van het openbaar vervoer gratis vervoer over het water.

Tegenover de tramhalte van lijn 9 bij Madurodam varen tussen 10.00 uur en 11.45 uur twee boten, die de bezoekers van de Herdenking gratis naar het terrein van het Indisch Monument vervoeren. Na 13.30 uur starten de vaarten terug. Laatste afvaart vanaf het Indisch Monument om 15.30 uur.

Meer over

Doen Nieuws

adv.