O nee, cafetaria Dopmeijer staat te koop

Door Joyce Hoogland 4 december 2017

Wij zijn erg geschrokken toen we het volgende bericht onder ogen kregen: Cafetaria Dopmeijer staat te koop. De cafetaria aan de Rijswijkseweg is al meer dan 100 jaar een begrip in Den Haag. Heb jij er wel eens een lekker broodje bal of een kerstkroket gehaald?

Cafetaria Dopmeijer bestaat al sinds 1909. De eigenaren John en Alie zijn beiden 67-jaar en hebben geen opvolger voor de zaak. Daarom hebben zij besloten de cafetaria te verkopen.

Dopmeijer

Het verhaal van cafetaria Dopmeijer begint bij Joseph Dopmeijer die in 1909, elke ochtend naar Scheveningen ging om vis te halen. De visjes verkocht hij daarna in het centrum van de stad en in de middag stond hij in de winkel. De volgende generaties hebben meerdere zaken gehad waar vooral vis werd verkocht. De oorlogsjaren waren daarbij een moeilijke tijd maar ook die wist familie Dopmeijer te overleven. Naast vis kwamen er ook kroketten op het menu te staan en later kwamen daar broodjes pekelvlees bij, broodjes bal, rookworst en knakworst. De afgelopen jaren was de cafetaria vooral beroemd vanwege de bijzondere seizoenskroketten zoals een zomerkroket met kaas en ananas en een winterkroket met hazenpeper.

Te koop

De cafetaria staat nu dus te koop. De vraagprijs voor overname is 72.500,- euro en de cafetaria is alleen te koop in combinatie met het bedrijfspand waarvan de vraagprijs 135.000,– euro is. Daarbij kun je ook de bovenwoning kopen, deze kost 165.000,– euro. Wil je het pand kopen? Klik hier voor meer informatie.

Meer over

Nieuws