Oliebollen met kaas of bessen, voor de Haagse Arvid is niks te gek
De Haagse foodlover en biersommelier Arvid Bergström heeft een nieuw kookboek geschreven: Bier en oliebollen. Zoals de titel al verklapt is dit een lekkere verzameling van bijzondere oliebollen met bijpassende biertjes. Ideaal om het jaar mee af te sluiten en 2018 mee te vieren.
Het boek Bier en oliebollen van Arvid Bergstöm wordt zaterdag 25 november om 14.30 uur gepresenteerd in biercafé Rootz. Kun je niet zo lang wachten? Wij lichten alvast een puntje van de sluier.
Bier en Oliebollen
In het nieuwe kookboek van Arvid staan 27 recepten voor oliebollen. “De klassieke bol staat natuurlijk ook in het boek, maar wat veel mensen niet weten is dat je ook hartige oliebollen kunt maken,” aldus Arvid. De auteur van het boek raakte geïnspireerd door de vele variaties van oliebollen die in andere landen te vinden zijn, zoals de Afrikaanse vetkoek en zelfs de Berlinerbol.
Bijzondere bollen
Wat dacht je van een bal gevuld met geitenkaas, of sla en limoen? “Eigenlijk moet je een oliebol gewoon zien als brood dat gefrituurd wordt. Op brood kun je natuurlijk allerlei soorten beleg doen”. Al die speciale oliebollen recepten klinken voor ons lastig om na te maken, maar Arvid verzekert ons dat een oliebol bakken helemaal niet zo moeilijk is. “Je hebt een frituur nodig en zorg dat je vet goed heet is, dan schroeit namelijk de bol gelijk dicht en wordt het niet zo’n vette bal.”
Arvid heeft een liefhebberij voor koken maar is eigenlijk een biersommelier en daar gaat hij ver in. Want bij elk gerecht dat hij tegenkomt zoekt hij een bijpassend biertje zo ook bij deze bijzondere oliebollen. Het boek bestellen kan hier.
Proeven
Loopt het water je al in de mond of vind je het toch een beetje gek? Proef de bollen dan zelf. Tijdens het Rootz Winterbierfestival, op 8, 9 en 10 december, kun je een fijne selectie van de oliebollen proeven. Arvid bakt op alle drie de dagen vier verschillende oliebollen en er staat elke dag een Bol van de dag op het menu.