Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij de Scheveningse haven wordt ruimte gemaakt voor een nieuw hotel

Door Joyce Hoogland 18 april 2019

Aan de Dr. Lelykade komt een bedrijvencomplex met een hotel. Het complex gaat in negen bedrijfsruimtes zitten. Dat is nogal wat en daar moet ruimte voor worden gemaakt. Zo moet onder andere stichting Trix verhuizen.

Bij stichting Trix worden jongeren, die op het slechte pad zijn geraakt, geholpen aan een diploma en een baan. Voor de komst van het hotel moeten zij verhuizen naar de Binckhorst.

Trix

Stichting Trix zit al 20 jaar aan de haven. Daar worden de Haagse jongeren begeleid. Het begon met het opknappen van een 100 jaar oude zeillogger De Trix, maar nu doen de jongeren veel meer. Uiteindelijk kunnen zij bij de stichting een vakdiploma halen en daarmee hun levens weer op de rails krijgen.

Stichting Trix. Foto Google

Op 1 mei 2019 beginnen de werkzaamheden aan de haven en moet dus de stichting weg zijn. Zij hebben gelukkig een nieuwe onderkomen gevonden aan de Mercuriusweg.

Hotel

Op de kop van de Dr. Lelykade komt de foyer van het nieuwe hotel met 144 kamers. Het gaat om het Moxy hotel een tak van hotelketen Marriott gericht op hippe jongeren. Vorig jaar is in Amsterdam het eerste Moxy hotel van Nederland geopend en dat hotel ziet er best wel gaaf uit:

Moxy hotel Amsterdam
Moxy hotel Amsterdam
Moxy hotel Amsterdam
Moxy hotel Amsterdam
Moxy hotel Amsterdam

Meer over

Nieuws

adv.