Beslis mee: Welk graffitikunstwerk moet er in Den Haag komen?

Door Joyce Hoogland 22 juni 2018

Wij zijn erg trots op onze stad met al die bijzondere gebouwen, leuke straten én mooie kunstwerken. Binnenkort komt er een nieuw kunstwerk in Den Haag en dat is een graffiti van 40 vierkante meter!

In het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, direct tegenover station Laan van NOI, zijn tegenwoordig woningen te vinden. Om het gebouw verder op te knappen komt er een heel groot graffitikunstwerk op de gevel en inwoners van Den Haag mogen beslissen welk ontwerp.

Graffiti

Drie kunstenaars hebben de opdracht gekregen een ontwerp te maken en daarin de skyline van het Central Innovaition District (CID) te verwerken. Wat dat is? Het CID is het gebied tussen en rondom de station Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI en dat gebied is het economische hart van Den Haag.

Ontwerpen

Drie kunstenaars hebben een ontwerp ingediend en tot en met 20 juli kunnen wij allemaal stemmen op onze favoriet. Begin augustus wordt de winnaar bekendgemaakt. Klik hier voor meer informatie.

Sophia den Breems, ook de maakster van het schilderij van Chuck in de tramtunnel bij de Turfmarkt, heeft dit ontwerp ingeleverd:

Graffiti Den Haag. Kunstenaars Sophia den Breems en Gordon Meuleman

Dit is het ontwerp van Erwin Verkade

Graffiti Den Haag. Kunstenaar Erwin Verkade

En dit is het werk van Micha de Bie

Graffiti Den Haag. Kunstenaar Micha de Bie

Lees ook:

Muurschildering Chuck van Sophia den Breems. Foto Hans Mahler

Heb je het al gezien? In de tramtunnel komt een schilderij van Chuck

Het schilderij van de Haagse straatmuzikant Chuck, gemaakt door Sophia den Breems, begint al vorm te...

Meer over

Doen Nieuws

adv.