Ben jij ook lek geprikt? Een nieuwe golf muggen bereikt Den Haag

Door Allan Vos 14 juni 2018

Haal die klamboe maar weer tevoorschijn! Door de hoge temperaturen en (meer dan) genoeg regen komt er een dezer dagen de ‘tweede generatie’ steekmuggen tevoorschijn. De eerste was er al eind mei, een maand eerder dan normaal. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶
Beeld: Muggenradar

Wij blij dat we bijna elke dag een terrasje konden pakken, maar de uitzonderlijk hoge temperaturen van de afgelopen twee maanden hebben de huissteekmug vroeg wakker gemaakt uit haar winterslaap. De muggenradar kleur al aardig oranje rondom Den Haag. Het is ook nooit goed! Normaal begint de ellende pas echt toe te nemen in de tweede helft van juni, met een piek in juli en augustus. Bereid je dus voor op nachten vol gezoem en bulten… Stel je wordt net als wij nu al gek van de jeuk dan hebben we een paar tips voor je.

Voorkomen is beter dan krabben


Neem voorzorgsmaatregelen. Horren houden de muggen (en andere vervelende beestjes) buiten en geven toch je nodige portie buitenlucht. Heb je geen horren en zou je ’s avonds toch willen koelen? Smeren met middelen met Deet erin. Ook citroenlucht schijnt muggen te weren, dus steek maar aan die geurkaarsen!

Vers geprikt


Ben je net geprikt dan kun je de plek met water en zeep wassen of wat ontsmettingsalcohol. Zo verwijder je de laatste speekselresten van de mug weg, wat de jeuk moet doen verminderen.

Lekker koelen


De geïrriteerde huid kun je koelen met ijs. Dat verdooft de zenuw die voor de jeuk zorgt.

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes


Sommige huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kunnen helpen. Zo kun je de plek inwrijven met wat citroen- of limoensap. Citroenzuur zorgt er voor dat de jeuk verzacht wordt. Ook honing of aloë vera kunnen je huid kalmeren.

Gebruik je nagels op de juiste manier


Is de jeuk echt te erg? Druk dan met je nagel op de huid net rónd de muggenbeet. Dit zal de jeuk enigszins verzachten. Maar echt, krabben helpt niet. Zo maak je de jeuk alleen maar erger.

Help!

Beyonce Mosquito GIF - Find & Share on GIPHY

Heb je nog goede tips voor ons tegen die vervelende muggen? Ook als je al helemaal lek geprikt bent? Laat het ons weten!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.