Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow, zoveel mensen! Barst Den Haag uit zijn voegen?

Door Joyce Hoogland 1 augustus 2018

Cijfertjes! Het Centraal Bureau van Statistieken heeft weer eens gekeken naar inwonersaantallen. We kunnen al verklappen dat Den Haag, het afgelopen half jaar, flink gegroeid is. Weten met hoe veel? Lees dan snel verder.

In 1996 zongen Fluitsma & Van Tijn nog ‘15 Miljoen mensen. Op dat hele kleine stukje aarde‘. Dat zijn er inmiddels wat meer. Nederland telde op 1 juli 2018 17,2 miljoen inwoners.

Griep

In een half jaar tijd groeide de bevolking met 32 duizend mensen! Dat klinkt als veel, maar de bevolking groeide in het afgelopen half jaar minder hard dan in het eerste halfjaar van 2017. Dat komt vooral omdat er meer mensen zijn overleden, wat dan weer te maken heeft met de langdurige griepepidemie aan het begin van dit jaar.

Den Haag

Interessant allemaal, maar wij willen natuurlijk vooral weten hoeveel mensen er in Den Haag zijn bijgekomen. Vooral in het centrum lijkt het altijd druk te zijn, maar is dat het ook echt zo?

Den Haag heeft er in het afgelopen half jaar 2500 inwoners bijgekregen. Er werden hier 3.167 baby’s geboren en 2.169 mensen zijn overleden. 16.521 mensen zijn het afgelopen half jaar naar Den Haag verhuisd terwijl 15.015 mensen de stad hebben verlaten. In totaal wonen er nu z’n 535.060 mensen in onze stad.

Met deze cijfers staat Den Haag in de top 3 van steden waarbij het inwonersaantal het meest is gestegen. Amsterdam en Rotterdam staan nog boven ons.

Bron: CBS

Meer over

Inwoners Nieuws

adv.