Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

ABN Amro sluit véél geldautomaten: hier in Den Haag kun je niet meer pinnen

Door Allan Vos 9 december 2019

Wie de afgelopen dagen wilde pinnen op de Wagenstraat, heeft het al gezien: de pinautomaten van ABN Amro doen het niet meer allemaal. En het zijn niet de enige: in heel Nederland heeft ABN Amro 470 automaten gesloten. Het gaat om een tijdelijke noodmaatregel.

De reden kun je waarschijnlijk al raden: plofkraken. ABN Amro laat weten dat dit ook de reden is dat de automaten in de Wagenstraat het niet meer allemaal doen: “De automaten van dit type waren structureel doelwit bij plofkraken door criminele bendes. [..] Bewoners en ondernemers moeten zich veilig kunnen voelen. Daarom heeft de bank deze tijdelijke noodmaatregel moeten nemen”, vertelt een woordvoerder ons. “Wij begrijpen dat deze maatregel wel tot ongemak kan leiden bij iedereen die geld willen opnemen bij de gesloten geldautomaten, maar de veiligheid van omwonenden en ondernemers gaat voor.”

Dit gaat er gebeuren

Ondertussen zoekt de bank uit op welke plekken de pinautomaten kunnen blijven, of wat anders de alternatieve oplossingen zijn. “Denk aan een ander type geldautomaat, een andere locatie, of als er voldoende alternatieven in de buurt zijn met voldoende capaciteit een permanente verwijdering. Dat is maatwerk. Op de ene plek zal er sneller een alternatief zijn dan op de andere plek.”

Hier kun je nog wel pinnen

Toegegeven: het wordt steeds lastiger om contant geld uit de muur te trekken in de binnenstad van Den Haag. Maar het is niet onmogelijk. In verschillende winkels, zoals Albert Heijn en Hema, staan pinautomaten die je tijdens openingstijden kunt gebruiken.

Lees ook

Deze Haagse pinautomaten worden binnenkort allemaal geel

Afgelopen week las je al dat pinautomaten binnenkort grotendeels van kleur zullen veranderen. Vanaf ...

Video: Deze vos is overdag in de Haagse duinen gespot

Tijdens een wandeling door het Westduinpark in Den Haag kwam lezer Lex deze vos tegen en filmde het....
Hudson's Bay Den Haag

Hudson’s Bay vertrekt uit Den Haag: dit gebeurt er met La Place

Het is over en uit voor Hudson's Bay in Nederland. Eind december sluiten alle vijftien vestigingen. ...

Meer over

Nieuws

adv.