Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

(Update) Steekpartij en brandstichting bij de Grote Markt. Dit is er aan de hand:

Door Joyce Hoogland 2 december 2020

Politie, brandweer en ambulances reden na lunchtijd naar de Grote Markt in het centrum van Den Haag. Wat is daar aan de hand!? Er was een melding van brand en daarna ook nog van een steekpartij. En beide meldingen bleken te kloppen, zo lezen we bij onze collega’s van het AD

“Er werd iemand neergestoken. Daarna gooide de dader flessen alcohol op de grond en stak dat in de fik”, vertelt een medewerker van horecazaak Rootz, die tegenover de Albert Heijn zit waar het gebeurd is.

Steekpartij

Rond 12 uur woensdagmiddag 2 december, kreeg de politie melding over een steekpartij en brandstichting bij de Albert Heijn aan de Grote Marktstraat ( hoek Grote Markt). De verdachte is gevlucht en agenten zijn naar hem op zoek. Verder is er een slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn zeker twee, en misschien wel drie, personen gewond geraakt.

De bovenburen van de supermarkt hebben een slachtoffer gezien met grote verwondingen aan het hoofd. “Er was erg veel bloed.” Omwonenden vertellen dat er een man de supermarkt binnenkwam, drie willekeurige mensen neerstak en vernielingen aanrichtte.

Na een klopjacht met onder andere politiehelikopter is de dader inmiddels gepakt. De politie komt later met meer informatie.

Meer over

112

adv.