Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoera! In Den Haag is het aantal straatroven afgenomen

Door Joram Niese 11 november 2019

Bij grote kranten en achtuurjournaals zie je heel vaak criminaliteit voorbij komen. Het lijkt daardoor soms net alsof er steeds meer criminelen bijkomen. Gelukkig geldt dat niet voor de mooiste stad van Nederland: in Den Haag zijn dit jaar namelijk minder straatroven geweest dan vorig jaar!

Volgens LocalFocus liep het landelijk aantal straatroven sinds 2012 terug. Maar dit jaar is het aantal roven voor de eerste keer in 7 jaar weer toegenomen, behalve in Den Haag dus. Dit jaar hadden we 140 straatroven in totaal, terwijl dat er in 2018 nog 175 waren.

Randstad

Oké, 140 straatroven klinkt alsnog als heel veel. Maar als je je bedenkt dat in Den Haag meer dan 500.000 mensen wonen valt het eigenlijk best wel mee. Ook zie je op het kaartje hieronder dat de drie grootste steden (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) met kop en schouders boven de rest van Nederland uitsteken.

We komen net na Rotterdam in de top 3: daar waren dit jaar 340 straatroven. Amsterdam gaat aan kop met 876 straatroven, besef je dan dat die twee steden niet eens twee keer zoveel inwoners hebben.

Lees ook:

Video: Zo helpt de politie een zwaan oversteken

De politie heeft eerder deze week het Buitenom afgezet. Er wordt bij bijvoorbeeld een ongeluk wel va...

Daarom staat er een beertje voor het politiebureau van Loosduinen

Zeker de bewoners van Houtwijk en Loosduinen kennen het stenen beertje voor politiebureau Loosduinen...

Hagenaar rijdt ‘gewoon’ met opgeviste granaat naar het politiebureau in Loosduinen

Een magneetvisser heeft afgelopen weekend een granaat opgevist en vervolgens naar het politiebureau ...

adv.