Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw bij CUVO uitvaartzorg: kies voor een duurzame uitvaart

Aangeboden door CUVO uitvaartzorg 23 januari 2020

Leid je een duurzaam leven? Dan is je uitvaart dat natuurlijk ook. Maar wat zijn je opties precies? CUVO uitvaartzorg beantwoordt graag al je vragen. 

Een uitvaart is een moment om te herinneren, om stil te staan bij de mooie en bijzondere momenten in het leven van een persoon die veel voor je betekende. CUVO ondersteunt je daarbij door zoveel mogelijk zorg uit handen te nemen. En ook al is het moeilijk, proberen zij bij het verzorgen van de uitvaart ook zoveel mogelijk aan de toekomst te denken. Dat doen ze door het aanbieden van een duurzame uitvaart volgens de normen van Greenleave. Ook in de bedrijfsvoering hanteren ze de 5 kernprincipes van Greenleave.

De duurzame uitvaart, wat houdt dat in?

Bij een volledig duurzame uitvaart biedt CUVO voor ieder onderdeel van de uitvaart de meest duurzame optie aan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen bij specifieke onderdelen een duurzame keuze te maken. Denk daarbij aan de keuze van de kist, de catering tijdens het afscheid of de rouwauto. De uitvaartverzorger vertelt je graag over de mogelijkheden.

Rouwvervoer

Je kunt er voor kiezen de overledene te laten vervoeren in een elektrische Tesla. Dat scheelt CO2 uitstoot ten opzichte van een andere rouwauto. Of kies voor een uitvaartfiets of loopkoets. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een locatie waar zowel het opbaren als de crematie of begrafenis kan plaatsvinden. De overledene hoeft dan tussentijds niet met een rouwauto vervoerd te worden. Dit scheelt ook nog in de kosten!

Duurzame kist

Kies een kist van echt hout. Bij voorkeur een kist die gemaakt wordt van Hollands hout of Hollands eiken. Die wordt gemaakt van duurzaam gewonnen hout, hoeft niet over grote afstand vervoerd te worden en is bekleed met linnen. De kist van Hollands hout heeft het FSC-keurmerk. Of kies voor het gebruik van een takkenbaar. Deze wordt van snoeihout van biologisch geteelde takken samengesteld. Samen met een linnen wade is dit een zeer duurzame optie.

Catering

CUVO maakt standaard al gebruik van zoveel mogelijk lokale en duurzame producten (bijv. fair trade koffie met een keurmerk). Wil je specifiek vegetarische hapjes of broodjes? Biologische drankjes? Het kan bij CUVO.

Bloemen

Hoewel bloemen op zichzelf duurzaam lijken, zijn er verschillende opties. CUVO verwijst je graag naar een bloemist met een duurzaam keurmerk. Of wat denk je van bloemen uit eigen tuin? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen, of beperkt, gebruik te maken van bloemen. Een alternatief voor het schenken van bloemen kan zijn de belangstellenden te vragen een goed doel te steunen.

Gedenken

Kies je voor begraven? Denk dan eens aan ‘CircleStone’, het hergebruiken van oude grafstenen. Dit levert schitterende nieuwe grafbedekking op. Want hoe zonde is het om een stuk natuursteen van miljoenen jaren oud,  helemaal uit Italië of zelfs China te laten komen. Daar waar hergebruik een prima optie is. De steenhouwers van CUVO zijn aangesloten bij CircleStone. Kies je voor cremeren en wil je de as bewaren? Neem dan een urn van duurzaam materiaal. Er zijn voldoende mogelijkheden. Het crematorium kan je daarbij adviseren. Bij het verstrooien van de as is een asverstrooiing op zee het meest duurzaam.

Lees ook:

Dit is waarom je jouw uitvaartwensen nu al wilt bespreken en vastleggen

Een onderwerp waar je misschien niet zo makkelijk over praat: je eigen uitvaart. Maar als je overlij...

Interessant: 5 meest gestelde vragen aan de uitvaartondernemer

Heb jij je uitvaartwensen al vastgelegd? Waarschijnlijk niet. Maar waarom niet eigenlijk? Wij gingen...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door CUVO uitvaartzorg. Meer over CUVO uitvaartzorg ontdekken?

CUVO uitvaartzorg uitvaartcentra

Wijndaelersingel 1, Den Haag

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.