Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Boutique hotel Pistache: Wij sliepen een nachtje in een toffe designkamer

Door Joyce Hoogland 29 september 2018

Om er een dagje tussenuit te gaan hoef je helemaal niet ver te rijden. Je kunt zelfs in je eigen stad een nachtje in een hotel slapen. Het voordeel is dat je niet uren hoeft te reizen, de taal spreekt en de weg kent. Daarbij is het ook nog eens romantisch! Wij slapen daarom een nachtje in het nieuwe boutique hotel Pistache.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

In een art-deco gebouw aan de Scheveningseweg hebben Florianne Eshuis en Cathelijne van der Lande afgelopen februari hun eigen boutique hotel geopend. Van beide dames is hun passie interieur en design en dat zie je heel goed terug in hun eigen hotel.

Geen receptie

Dit boutique hotel is anders dan andere hotels. Ten eerste is er helemaal geen receptie! Van te voren spreken wij met Cathelijne af hoe laat we arriveren zodat zij ons kan ontvangen: “Ik geef graag tips over wat er allemaal in de buurt is. Want er is veel te doen hoor. Het hotel ligt vlak naast het Vredespaleis, binnen 10 minuten ben je in het centrum en je zit ook nog eens dichtbij Scheveningen!”

Mocht je van te voren niet weten hoe laat je aankomt, dan is dat ook geen probleem. Cathelijne kan van een afstand de deur voor je open maken. Ook is het mogelijk om een digitale sleutel te krijgen. Verder staat er op de kamer een mobieltje waarop Cathelijne en Florianne allemaal leuke uittips hebben ingevoerd.

Hotel Pistache

Comfort Suite

Voor ons is de comfort suite gereserveerd. We zien gelijk dat de dames gevoel hebben voor design. Het interieur is een mix van vintage en less is more. Het is gezellig, maar simpel ingericht.

Er is een kitchenette waar je bijvoorbeeld voor het ontbijt een lekker eitje kunt bakken, ook staat er en Nespresso apparaat met cupjes. Verder is er een kingsize bed en volgens Cathelijne staat hun hotel bekend om de bedden. Ze slapen heerlijk! Daar zullen wij nog wel achter komen.

Deze kamer is voor vier personen, want de hippe gele bank kun je uitklappen tot kingsize slaapbank! Dat bed hebben we niet geprobeerd, maar de bank zit heerlijk dus dat zal ook wel goed komen.

Duurzaam

Zelfs de badkamer zit er gaaf uit. Strak en schoon, maar toch een beetje eigenzinnig en de regendouche is echt een fantastische uitvinding! Hier is ook duidelijk dat er rekening wordt gehouden met het milieu.

Florianne en Cathelijne werken zoveel mogelijk paperless, zo staan er geen nutteloze kaartjes met informatie over bijvoorbeeld de handdoeken. Zij vertellen je gewoon dat je om de dag schone krijgt.

Ook hier geen mini-shampooflesjes of kleine zeepjes. Nee, er staan twee grote flessen eco-zeep. Het ruikt top!

Toerist

Zoals we al eerder schreven is het hotel erg centraal gelegen. Als echte toeristen (in onze eigen stad) gaan we met de bus naar Scheveningen. Normaal zou je tram 1 pakken. Die stopt voor de deur, maar er wordt op dit moment gewerkt aan de Scheveningseweg. Daardoor is het uitzicht van het hotel ook niet helemaal top. Maar dat is maar tijdelijk 😉

Op Scheveningen hebben we een hapje gegeten en vervolgens zijn we met de bus naar het centrum gegaan voor een drankje. Na een gezellige avond zijn we in tien minuten weer bij het hotel. Binnen gekomen worden we niet lastig gevallen door een nieuwsgierige receptionist en in de kamer gekomen voelt het echt een beetje als thuiskomen.

Cathelijne heeft niks te veel gezegd. Het bed slaapt heerlijk. Wel werd ik wakker van de werklui voor de deur. Maar ach, die werkzaamheden duren niet voor eeuwig. Natuurlijk blijf je wel de geluiden van de stad horen, maar dat hoort erbij.

Vervolgens kunnen we lekker op de kamer genieten van een kopje koffie. Een stuk chiller dan in een chaotisch hotel-restaurant. Er is ook nog de mogelijkheid om een ontbijt op bed te krijgen, die wordt verzorgd door de bakker om de hoek.

Thuis

Hotel Pistache is een bijzonder hotel. Het voelt meer als een tweede thuis in het centrum, maar dan luxer. Als je de echte hotel experience wil met mensen die deuren voor je openen, op de liftknop drukken of je tas vasthouden, dan zit je hier niet aan het juiste adres. Maar wil je wat meer privacy en lekker je eigen gang gaan? Dan raden wij je Pistache aan.


Meer over Hotel Pistache ontdekken?

Hotel Pistache hotels

GeopendHele dag

Scheveningseweg 1, Den Haag

Bekijk meer:hotels
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.