Dit jaar is de Haagse Kermis groter dan ooit, met een Tiroler dorp én dikke korting!

Door Allan Vos 10 april 2019

Zin in! Vrijdag gaat ‘ie weer open; de Haagse Kermis oftewel de Koningskermis 2019. En dit jaar belooft de Koningskermis de grootste van Nederland te worden. Met maar liefst 80 zaken, vuurwerk, optredens en plezier voor iedereen. Iedereen? Écht iedereen!

Vanaf aanstaande vrijdag 12 april tot en met 28 april 2019 staat de Koningskermis weer op het Malieveld. Dagelijks is de kermis van 13:00 uur tot middernacht geopend. Om dit jaar écht iedereen de kans te geven om te genieten van het plezier van de kermis, worden er verschillende groepen extra in het zonnetje gezet.

Voor iedereen

Uiteraard is iedereen alle dagen welkom, maar op zaterdag 13 april van 13:00 uur tot 16:00 uur is er een prikkelarme kermis. Dit om iedereen die om wat voor reden niet tegen de herrie en felle lichten kan, de kans te geven ook plezier te hebben. Het geluid op de kermis zal op een heel laag niveau aan staan, de flitslichten zullen niet aanstaan en de attracties draaien deze uren op een gematigd tempo.

Doordat de Koningskermis die uren prikkelarm is, zijn de attracties ook aantrekkelijker voor verstandelijk gehandicapten en hun begeleiders. Zij krijgen deze dag gratis toegang tot de attracties.

Ooievaarspas

Inwoners van Den Haag met een Ooievaarspas hebben mazzel van 12 tot en met 19 april. Tijdens de eerste week van de kermis krijg je namelijk op vertoon van je pas een euro korting op bijna alle attracties. Hierdoor betaal je voor de meeste attracties nog maar €1,50 tot €2,00.

Gratis vuurwerk en Tiroler dorp

Ook zonder geld uit te geven is de kermis een leuk uitje. Zo kun je zaterdag 13 april en zaterdag 27 april (Koningsdag) om 22:00 genieten van een gratis vuurwerkshow. Ook komen verschillende Haagse volkszangers optreden in het Tiroler dorp dat dit jaar voor het eerst op de kermis te vinden is. Hopfaldera!

Lees ook:

Koningskermis 2018 Den Haag

Hier lees je alles over de Koningskermis 2019 op het Malieveld

Zin in Koningsdag 2019? Wij wel! En zeker ook in de kermis die straks weer dik twee weken op het Mal...

Bij deze Haagse restaurants is de hygiëne niet op orde

Vandaag, dinsdag 9 april, komt RTL met groot nieuws over restaurants die qua hygiëne nog flink wat t...

Er is een handgranaat gevonden bij het supportershome van ADO Den Haag

Zo, dat is schrikken! Een medewerkers van het supportershome van ADO Den Haag heeft vanochtend een h...

adv.