Bereikbaarheid centrum Den Haag Koningsnacht en Koningsdag 2019

Door Joyce Hoogland 7 april 2019

Jeetje, wat gaat de tijd toch snel. Voor je het weet is het alweer Koningsdag. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn, dus hier alvast informatie over de bereikbaarheid met tram, bus, trein, auto en fiets.

Festival The Life I Live is vrijdagavond 26 april 2019 en zaterdag 27 april 2019 in Den Haag met podia aan het Lange Voorhout, Kerkplein, Grote Markt en Plaats.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Tram en bus vrijdag 26 april The Life I Live:

Op vrijdag 26 april begint om 19.00 uur het Life I Live festival in de Haagse binnenstad. In de avond zijn er, tot 01.00 uur, diverse podia met heel veel optredens. Tram 1, 9, 15, 16, 17 en bus 22, 24 en 28 rijden daarom vanaf 18.00 uur een andere route. Klik hier voor meer informatie daarover.

Verder wordt de halte van de Grote Markt vanaf 19.00 uur afgesloten, dus dan stoppen tram 2, 3, 4 en 6 daar niet. Je kunt in- en uitstappen bij de halte Brouwersgracht en vandaar is het zo’n 5 minuutjes lopen naar de Grote Markt.

Wil je na de Koningsnacht naar huis? Dan kun je op het busplatform van station Den Haag Centraal opstappen op nachbuzz 1 t/m 6 . Deze rijden vanaf 01.00 tot 05.00 uur. 

Trein

Kom je van buiten Den Haag, ga dan lekker met de trein. NS zet speciaal op 26 en 27 april extra treinen in die tot diep in de nacht doorrijden. Vanaf Den Haag Centraal station is het maar een paar minuutjes lopen naar het festivalterrein.

Let op: het is verboden om in de trein én op het station alcohol mee te nemen. De winkels op het station verkopen dan ook vanaf vrijdagavond geen drankjes met alcohol.

Op de fiets naar Koningsnacht en – dag

En inwoners van Den Haag kunnen natuurlijk lekker op de fiets. In het centrum zijn diverse bewaakte fietsenstallingen waar je gratis je fiets kunt plaatsen. Let wel op, sommigen sluiten eerder dan anderen 😉

Biesieklette Plein Den Haag

Hier vind je gratis fietsenstallingen in Den Haag

Waar mag je jouw fiets wel en waar niet parkeren? Zeker in het centrum van Den Haag lijkt het lastig...

Met de auto naar The Life I Live

We raden af om met de auto naar dit evenement toe te gaan, je hebt toch geen zin om in de file te staan. Daarbij is het in het centrum lastig een parkeerplekje te vinden. Onze tip: Parkeer de auto in garage ‘Helicon’, Malieveld. Je kunt daar, tussen 18.00 en 01.00 uur, voor 5 euro  parkeren. Een plekje reserveren kan hier. In het weekend kun je voor maar €2,50 euro parkeren. Stt, niet doorvertellen 😉

Lees ook:

Koningsdag en Koningsnacht 2019: Dit is het hele programma van The Life I Live

Tijdens festival The Life I Live, Koningsnacht (26 april 2019) en Koningsdag (27 april 2019), zijn e...
Willem en Máxima koningsdag. Foto ANP

10 x Koningsdag 2019 vieren in Den Haag

Koningsdag valt dit jaar op een zaterdag, veel mensen kunnen dus de volgende dag lekker uitslapen. D...

Dit is het volledige programma van Kingsworld 2019 Den Haag

Voor Haagse danceliefhebbers hebben we goed nieuws. In het Zuiderpark wordt de verjaardag van Koning...

Winactie: toegangskaartjes voor dancefestival Kingsworld

Koningsdag wordt voor het eerst in het Haagse Zuiderpark gevierd met het dancefestival Kingsworld. O...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.