Bereikbaarheid centrum Den Haag Koningsnacht en Koningsdag 2019

Door Joyce Hoogland 25 april 2019

Jeetje, wat gaat de tijd toch snel. Voor je het weet is het alweer Koningsdag. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn, dus hier alvast informatie over de bereikbaarheid met tram, bus, trein, auto en fiets.

Festival The Life I Live is vrijdagavond 26 april 2019 en zaterdag 27 april 2019 in Den Haag met podia aan het Lange Voorhout, Kerkplein, Grote Markt en Plaats.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Afsluiting

Vanaf vrijdag 26 april 17.00 tot 27 april 05.00 uur is de binnenstad niet toegankelijk voor autoverkeer. Het Lange Voorhout is al vanaf 26 april 15.00 uur niet meer toegankelijk voor auto’s. Zorg dus dat je op tijd van je werk naar huis gaat 😉 Je kunt wel via de ventweg van de Kneuterdijk richting het Tournooiveld rijden.

Verder is de Denneweg op Koningsdag van 12.00 tot 20.00 uur afgesloten vanwege de vrijmarkt.

Wil je met de taxi? Dan kun je opstappen aan de Hoge Wal, Rijnstraat, hoek Mauritskade/Denneweg en op de Parkstraat is een extra evenemententaxistandplaats ingericht.

The Life I Live, Foto Wouter Vellekoop

Met de auto naar The Life I Live

We raden af om met de auto naar dit evenement toe te gaan, je hebt toch geen zin om in de file te staan. Daarbij is het in het centrum lastig een parkeerplekje te vinden. Er zijn een aantal parkeergarages niet of moeilijk bereikbaar:

Markthof en Q-park Bijenkorf: Op 26 april vanaf 18.00 uur niet meer bereikbaar.

Q-park Grote Markt: op 26 alleen bereikbaar via de Prinsegracht, uitrijden aan de Prinsegracht zijde is de gehele avond mogelijk.

P1 Muzenplein – Fluwelen Burgwal: Op 26 april tot 18.00 uur is deze parkeergarage bereikbaar, uitrijden kan altijd.

Parking Heulstraat- Heulstraat: Op 26 april vanaf 18.00 is deze garage niet meer bereikbaar.

Pleingarage – Plein 25: Op 26 april vanaf 17:00 uur niet meer bereikbaar voor het publiek. Alleen vergunninghouders worden doorgelaten. Dit kan tot 18:00 uur, na dit tijdstip kan tot 5:00 uur, 27 april, niemand in- of uitrijden.

Museumkwartier – Korte Voorhout: Op 26 april vanaf 18:00 uur niet meer bereikbaar.

Onze tip: Parkeer de auto in garage ‘Helicon’, Malieveld. Je kunt daar, tussen 18.00 en 01.00 uur, voor 5 euro  parkeren. Een plekje reserveren kan hier. In het weekend kun je voor maar €2,50 euro parkeren. Stt, niet doorvertellen 😉

Tram en bus vrijdag 26 april The Life I Live:

Op vrijdag 26 april begint om 19.00 uur het Life I Live festival in de Haagse binnenstad. In de avond zijn er, tot 01.00 uur, diverse podia met heel veel optredens. Tram 1, 9, 15, 16, 17 en bus 22, 24 en 28 rijden daarom vanaf 18.00 uur een andere route. Klik hier voor meer informatie daarover.

Verder wordt de halte van de Grote Markt vanaf 19.00 uur afgesloten, dus dan stoppen tram 2, 3, 4 en 6 daar niet. Je kunt in- en uitstappen bij de halte Brouwersgracht en vandaar is het zo’n 5 minuutjes lopen naar de Grote Markt.

Wil je na de Koningsnacht naar huis? Dan kun je op het busplatform van station Den Haag Centraal opstappen op nachbuzz 1 t/m 6 . Deze rijden vanaf 01.00 tot 05.00 uur. 

Trein

Kom je van buiten Den Haag, ga dan lekker met de trein. NS zet speciaal op 26 en 27 april extra treinen in die tot diep in de nacht doorrijden. Vanaf Den Haag Centraal station is het maar een paar minuutjes lopen naar het festivalterrein.

Let op: het is verboden om in de trein én op het station alcohol mee te nemen. De winkels op het station verkopen dan ook vanaf vrijdagavond geen drankjes met alcohol.

Op de fiets naar Koningsnacht en – dag

En inwoners van Den Haag kunnen natuurlijk lekker op de fiets. In het centrum zijn diverse bewaakte fietsenstallingen waar je gratis je fiets kunt plaatsen. Let wel op, sommigen sluiten eerder dan anderen 😉

Biesieklette Plein Den Haag

Hier vind je gratis fietsenstallingen in Den Haag

Waar mag je jouw fiets wel en waar niet parkeren? Zeker in het centrum van Den Haag lijkt het lastig...

Lees ook:

Lees hier alles over festival The Life I Live 2019 op Koningsdag en -nacht in Den Haag

Den Haag maakt zich op voor het gratis muziekfestival The Life I Live op vrijdagavond 26 april en za...
Koningsnacht The Life i Live, Den Haag. Foto: Parcifal Werkman

Koningsnacht & Koningsdag 2019: Tijdschema The Life I Live

Dat is handig: de timetable voor festival The Life I Live op vrijdagavond 26 april en zaterdag 27 ap...

Dit is het volledige programma van Kingsworld 2019 Den Haag

Voor Haagse danceliefhebbers hebben we goed nieuws. In het Zuiderpark wordt de verjaardag van Koning...

Update: weerbericht Koningsnacht & Koningsdag 2019 in Den Haag

Vol enthousiasme meldden wij dat het deze Koningsdag eindelijk droog zou blijven in Den Haag. Jammer...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.