Deze kerstmarkten zijn er dit weekend in Den Haag

Door Joyce Hoogland 13 december 2017

December is de maand van de kerstmarkten. Lekker struinen langs kraampjes met lichtjes, kerstballen, -truien en lekkernijen. En dan die heerlijke geur van glühwein en warmte van vuurkorven. Wat wil je nog meer? Dit weekend  zijn er in Den Haag heel wat kerstmarkten. Wij hebben ze op een rijtje gezet. Veel plezier! 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Royal Christmas Fair

Aan het Lange Voorhout opent vrijdag 15 december de Royal Christmas Fair. Er staan veel kraampjes met leuke kerstspulletjes, van foute kersttruien tot leuke cadeauartikelen. Ook kun je op de markt terecht voor een warm glaasje glühwein. Verder zijn er vuurkorven om je bij op te warmen en de Kerstman gaat graag met je op de foto. De Royal Christmas fair is tot en met 24 december geopend. De openingstijden zijn van 12.00 tot 21.00 uur met uitzondering van 24 december, dan sluit de markt al om 19.00 uur.

Royal Christmas Fair Den Haag. Foto Frank Jansen AD

Kinderkerstmarkt

De kinderkerstmarkt is een onderdeel van de Royal Christmas Fair aan het Lange Voorhout. Zaterdag 16 en zondag 17 december is dit onderdeel van de markt geopend en zijn er allemaal kinderactiviteiten. In het winterdorpje kunnen kinderen zich laten schminken, op de foto met Disneyprinsessen Anna en Elsa, paardrijden en meedoen met een workshop breakdance van Green Dance Studio. Verder zijn er allerlei lekkernijen zoals donuts en crêpes en er zijn natuurlijk kraampjes met kinderkerstspulletjes waaronder nostalgische muziekdoosjes, speelgoed en kerstoutfits. De kinderkerstmarkt is  beide dagen van 12.00 tot 18.00 uur geopend.

Kerstmarkt Prins Hendrikstraat

Op zaterdag 16 december staat de Prins Hendrikstraat in het Zeeheldenkwartier in het teken van kerst. De markt bestaat uit 45 kramen van vooral lokale ondernemers. Hier vind je onder meer handgemaakte producten, duurzame items, vintage en een heleboel lekker eten. Midden op de markt, op de hoek van de Tasmanstraat, wordt voor deze speciale dag een schaatsbaan opgebouwd waar iedereen naar hartenlust (en gratis) pirouettes kan draaien. Na het schaatsen is er bij de baan koek en zopie. Verder zal de prachtige Celight op de markt rondlopen en je betoveren met haar hoelahoop kunsten. Ook kan er gemidgetsjoelt, ja gemidgetsjoelt, worden in de kleurrijke banen van ontwerper Bas Kortmann. Dat is sjoelen in sjoelbakken die veel weghebben van midgetgolfbanen. Dus met loopings en andere uitdagende vormen. De kerstmarkt is van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Kerstmarkt Keizerstraat

In één van de gezelligste winkelstraatjes van Scheveningen, de Keizerstraat, is zaterdag 16 december de winterfair. Er zijn vele kraampjes en er is een levende kerststal. Ook kun je er terecht voor glühwein en warme chocolademelk en de Kerstman komt ook nog langs. De kerstmarkt is geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

Kerstmarkt Hofkwartier

In het Haagse Hofkwartier: Prinsestraat, Molenstraat, Oude Molstraat, Nobelstraat, Kerkplein, is zondag 17 december een kerstmarkt in style van Dickens. Er zijn vele kraampjes met kunst, vintage, design, boeken en antiek. Verder is er live muziek en kun je genieten van een hapje en een glaasje glühwein. De markt is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Hofkwartier Kerstmarkt
Hofkwartier Kerstmarkt

Buitenplaats Ockenburgh

De historische buitenplaats Ockenburgh is komend weekend de place to be. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december is daar een kerst- en versmarkt. Vrijdag kun je al vanaf 16.00 uur struinen langs de kraampjes op het parkeerterrein, achter villa Ockenburgh. De hele middag en avond, tot 20.00 uur, zorgen een troubadour, een kerstkoor en een band voor kerstliederen. Kan jij ze allemaal meezingen? Verder kun je genieten van glühwein en warme chocolademelk. Daarnaast wordt er in brasserie Ock, om 18.30 uur voor 12,50 euro een stamppotbuffet aangeboden. Aanmelden daarvoor kan via [email protected] Zaterdag is er naast de kerstmarkt ook een versmarkt. Van 10.00 tot 16.00 uur vind je daar producten van ondernemers uit Loosduinen en omgeving. Verder kun je op de kerstmarkt op zoek gaan naar leuke cadeautjes en net zoals vrijdag wordt het geheel omhuld met kerstmuziek. En de kinderen kunnen vanaf 12.00 uur mooie knutselwerkjes maken.

Kerstmarkt en lichtjesavond Buitenplaats Ockenburgh
Kerstmarkt en lichtjesavond Buitenplaats Ockenburgh

Kerstland Muzee Scheveningen

Museum Muzee Scheveningen transformeert zaterdag in een heus kerstland. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je de kerstmarkt bezoeken. Op het voorplein van Muzee verzorgt het Charles Dickens Orkest uit Voorburg om 10.30 en 11.30 uur twee optredens. Rond 11.00 uur zal Muzeevoorzitter Chris Schaapman in de Scheveningenzaal de officiële opening verrichten. Direct daarna staat daar een optreden gepland van het Schevenings Vissersvrouwenkoor met dirigent Frans van Riessen. Verder staan op het programma een optreden van het blokfluitensemble De Medeklinkers en van het Kindertheaterkoor De Zeesterren. De Scheveningse Dag wordt muzikaal afgesloten door Kees Kingsize en de Big Cats.
Wie het Schevenings dialect wil horen in kerstsfeer kan gaan luisteren naar Leen van der Plas, die twee keer,om 12.30 en 14.00 uur, in het klaslokaal achterin het museum op z’n Schevenings een kerstverhaal zal vertellen, dat speciaal voor deze gelegenheid door hem is geschreven. Om 12.00, 13.30 en 14.30 uur zijn er drie voorstellingen van de Scheveningse poppenkast, die worden verzorgd door Riet en Lydia Buis.  verder zijn in de museumzalen en -gangen tal van artikelen te koop zoals kerststukjes, handwerk en boeken. In een grote partytent op de binnenplaats van het museum staan kramen met lekkernijen, zoals gebakken en gerookte vis, oliebollen, poffertjes, erwtensoep en glühwein. Ook de Scheveningse Wereldwinkel is met een kraam vertegenwoordigd.

 

Kerstland Muzee Scheveningen
Kerstland Muzee Scheveningen

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.