Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor Johan en Lenie is het leven een modeshow: ‘Alles wat we dragen komt uit Cannes’

Door Lizette Bremer 25 mei 2020

Wij van indebuurt houden wel van een verrassing: zoals dit fashionable echtpaar Johan en Lenie Wagenaar dat we op Hemelvaartsdag tegenkwamen bijvoorbeeld. Voor hen geen spijkerbroek en sandalen maar Versace en Dior: ook doordeweeks. Opvallen is hun ding maar: “Sommige mensen vinden het eng of zo.”

Ze gaan hele leuke dingen doen vandaag: dat doen ze elke dag want het leven is een feest vinden Johan en Lenie. Dertig jaar getrouwd zijn ze maar nog geen greintje minder verliefd. Op deze Hemelvaartsdag gaan ze heerlijk door het zonnige Den Haag flaneren, als op een stralende dag in het mondaine Cannes.

Couture

Daar komen ook hun meeste kledingstukken vandaan trouwens, uit Cannes. Inclusief de couture die Johan en Lenie vandaag dragen:”Wij houden heel erg van Versace en Dior, en die kopen we daar”, vertelt het echtpaar (leeftijd blijft geheim). Shoppen in Den Haag doen ze ook, maar Johan vindt het aanbod aan winkels sterk verslechterd in de stad.

“Zo jammer dat Maison de Bonneterie niet meer bestaat. In plaats daarvan komen er steeds meer winkelketens bij die geen exclusieve mode aanbieden. Gelukkig hebben we Mody Mary en The Society Shop aan het Noordeinde nog,” zegt Lenie. De Bijenkorf kan ook nog wel op een occasional bezoekje van de twee rekenen, maar daar houdt het wel zo’n beetje mee op.

Tekst gaat verder onder de foto

De liefde spat er af bij het echtpaar Wagenaar, dat al meer dan dertig jaar getrouwd is. Foto: indebuurt

Eenheidsworst

Den Haag is ook op andere gebieden achteruit gegaan meent het echtpaar. “Vroeger was er toch meer klasse in het straatbeeld. Het is nu allemaal zo’n eenheidsworst, met allemaal dezelfde spijkerbroek. Daar doen wij niet aan mee: mode is voor ons belangrijk, en we worden er vrolijk van om ons elegant te kleden.

Al zijn niet alle reacties positief: “Mensen vinden het meestal geweldig om ons te zien en laten dat merken, maar sommigen reageren heel negatief. Die vinden het eng ofzo.”

Lees ook:

Vroeger droeg Leo Versace, nu koopt hij bij de kringloop

Elke week vragen we Hagenaars op straat wat ze dragen en waar ze shoppen. Deze week Leo Brouers (65)...

OMG! UNIQLO komt in het oude Marks & Spencer pand aan de Grote Marktstraat

Modefans opgelet want er komt eindelijk weer een fantastische winkel naar de Grote Marktstraat. Een ...

Kijken! Deze ‘De Bachelorette’ deelnemer komt uit Den Haag

Op woensdag 20 mei start ons guilty pleasure programma 'De Bachelorette' voor het eerst in Nederland...

adv.