Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sylvia runt recruitmentbureau MATCHT: ‘Als Rutte een secretaresse zoekt, moet hij bij ons zijn’

Aangeboden door MATCHT 12 augustus 2020

Het is nogal een ambitie, een goede secretaresse voor Mark Rutte regelen, maar Sylvia Voorhout (52) is er klaar voor (mocht ‘ie er één nodig hebben dan). Ze runt haar recruitmentbureau MATCHT nu tien jaar en heeft nog geen dag spijt gehad. “Het blijft gaaf als ik iemand aan een droombaan help, en een bedrijf aan een droom-werknemer.”

Als we het gezellige kantoor van MATCHT aan de Juffrouw Idastraat binnenlopen, valt de goede sfeer direct op. We worden verwelkomd door hondje Strick: die bij het team hoort (hij staat gewoon bij de rest op de website). Het recruitmentbureau bestaat uit alleen maar vrouwen. “Dat is niet bewust gegaan, we zouden er best een man bij willen haha. In ons vak, en in de vacatures die we aanbieden (zoals HR en office management), werken nu eenmaal veel vrouwen”, vertelt Sylvia.

Perfecte kandidaat

Voordat ze MATCHT oprichtte, was Sylvia jarenlang werkzaam bij Secretary Plus. Ook zette ze Schoevers Professionals op, de uitzendtak van deze toonaangevende secretariële opleiding. In 2010 besloot ze, midden in de economische crisis, voor zichzelf te beginnen. “Ik wilde persé specialist blijven in mijn vakgebied en dat is het duurzaam matchen van werknemer en werkgever. Dat maakt me blij.”

Tekst gaat verder onder de foto

Sylvia Voorhout runt Matcht nu tien jaar. Foto: indebuurt

Waar het in 2010 in haar eigen huis begon, runt Sylvia nu een prachtig kantoor aan de Juffrouw Idastraat in het Haagse centrum. “Ik ben ervoor gegaan en dat heeft vruchten afgeworpen. Ik denk dat dat komt omdat ik sterk geloof in wat ik doe. Wij matchen niet voor een paar maanden. Maar we vinden de perfecte kandidaat die qua werkervaring én karakter bij het bedrijf past. Daarmee maak je alle partijen oprecht blij. Onze missie is niet voor niets Love your Job!”

Onderzoek

MATCHT belooft binnen twee dagen de beste kandidaat voor de opdrachtgever te hebben. Sylvia: “We gaan eerst uitgebreid met de klant praten, en kijken rond in het bedrijf en voeren gesprekken. Wat is de sfeer, wat voor mensen werken er?

‘We benaderen ook ons eigen grote netwerk’

We doen uitgebreid onderzoek, want naast de juiste competenties is het essentieel dat de kandidaat ertussen past. Het doel is altijd om een duurzaam samenwerkingsverband aan te gaan.” Als het helemaal helder is wat de klant zoekt, maakt MATCHT de vacaturetekst en gaat actief op zoek naar een kandidaat. “Maar we benaderen ook ons eigen grote netwerk”, vertelt Sylvia.

Expertise

Sylvia’s team bestaat uit een groep enthousiaste, kundige vrouwen die elk hun eigen expertise hebben. Ze schuiven even aan bij het gesprek en huishondje Strick komt gezellig mee. “Ik vind het grondige onderzoek dat we doen ontzettend leuk”, vertelt recruitment consultant Guliette Kymmell (en trotse eigenaar van Strick).

Tekst gaat verder onder de foto

Het Matcht-team voor het kantoor aan de Juffrouw Idastraat. Foto: indebuurt

Waarmee direct het verschil duidelijk wordt tussen een uitzendbureau en een professioneel recruitmentbureau als Matcht. “Bij een uitzendbureau worden zoveel mogelijk cv’s van kandidaten naar de klant gestuurd, met de gedachte dat daar vast een geschikt iemand tussen zit”, vult HR consultant Nina van de Kamer aan. “Onze gesprekken duren misschien langer en we steken er meer tijd in, maar dan krijgen we wél die perfecte kandidaat. Die er is om te blijven.”

Op tv

Leuke kijktip: op 5 september is Sylvia te zien bij RTL Z, waar ze vertelt over de voordelen van een recruitmentbureau voor zowel klant als kandidaat. Ook één van de klanten van MATCHT komt aan het woord. De uitzending Doe Maar Duurzaam begint om 17.30 uur.

Is jouw bedrijf op zoek naar een écht goede secretaresse of HR medewerker? Bij Matcht kun je terecht voor werving en selectie, detachering en freelance dienstverbanden.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door MATCHT. Meer over MATCHT ontdekken?

MATCHT dienstverlening

Juffrouw Idastraat 20, Den Haag

Bekijk meer:dienstverlening

adv.