Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Viert jouw oma ook haar verjaardag alleen? Wij zetten haar in het zonnetje

Door Joyce Hoogland 24 maart 2020

Al die maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn niet leuk, maar wel noodzakelijk. Vooral voor ouderen is het levensbedreigend en daarom blijven veel van hen binnen en ontvangen ze ook geen bezoek, net zoals mijn oma. Zij wordt maandag 84 jaar en zal dat in haar eentje, met wel heel veel verjaardagskaartjes, moeten vieren.

Oma is, zeker voor haar leeftijd, topfit. Ze loopt nog regelmatig van de Uithof naar Loosduinen. Maar ze is ook bang om ziek te worden en daarom leeft ze de afgelopen weken in afzondering.

Verjaardag

Oma verveelt zich gelukkig niet snel, een boekje lezen in het zonnetje op het balkon vindt ze heerlijk. Maar haar verjaardag in haar eentje vieren is toch even wat anders. Andere jaren kwamen we altijd met de hele familie op bezoek om vervolgens te genieten van een stukje notengebak van (natuurlijk) Maison Kelder of we gingen high tea’en.

Om ervoor te zorgen dat oma toch een leuke verjaardag heeft sturen we allemaal kaartjes (ik heb daarvoor ook mijn vriendinnen opgetrommeld) en natuurlijk bloemen en cadeautjes. Hopelijk komen we allemaal gezond deze tijd door en kunnen we volgend jaar wél haar verjaardag uitbundig vieren.

Opa’s en oma’s gezocht

Heb jij een opa, oma, vader of moeder die ook afgezonderd leeft? Stuur een foto met je verhaal naar [email protected] en wij zetten hem/haar in het zonnetje. Want zeg nou eerlijk, dat verdienen ze toch 😉

Lees ook:

Update: De stand van zaken rond het coronavirus in Den Haag

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Den Haag. De maatregelen die worden getroffen om het vi...

Bevrijdingsfestival, Koningsdag en andere evenementen die in 2020 niet doorgaan in Den Haag

Alle evenementen en samenkomsten in Den Haag worden tot 1 juni 2020 verboden, óók die met minder dan...
Strandtent Indigo

Dit betekent de coronacrisis voor strandtenten: ‘Misschien gaan we helemaal niet meer open’

In december kijken wij altijd al uit naar het voorjaar. De tijd waarin het weer warmer wordt én wann...

adv.